Hayatınızı değiştirebilecek üç felsefe

Leila

Global Mod
Global Mod
O halde ideolojileri öğrenmek için Güney Afrika'nın uzak topraklarına ve ardından doğan güneşin ülkesine, Japonya'ya gidelim. Ubuntu, İkigai ve Kaizenhayatımızın her alanını dönüştürebilecek güçlü araçlar içerir.

'Ubuntu', “Ben varım çünkü biz varız”

Felsefe ubuntu Nelson Mandela'nın serbest bırakılmasından sonra 20. yüzyılın sonunda Güney Afrika'da ortaya çıktı; insanların birbirine bağlanmasına ve topluluğa odaklanan bir ideolojidir. Bunun özü, varoluşumuzun, davranış biçimimizin ve gerçekleştirdiğimiz her küçük eylemin özünde başkalarının eylemleriyle bağlantılı olduğu fikrinde yatmaktadır. Yani kolektif başarı.

Benim bakış açıma göre felsefenin temel öğretileri ubuntu Etrafımızdaki insanları, yani hem işbirlikçilerimizi hem de arkadaşlarımızı ve ailemizi dinlemeye ve desteklemeye odaklanırlar. Her birimizin önemli olduğunu unutmayın.

İdeolojinin bize önerdiği şey ubuntuiş ve profesyonel bağlamda herkesin duyulduğu, değer verildiği ve tanındığı işbirliğine dayalı bir çalışma ortamını teşvik etmektir; herkesin sonuçların bir parçası olabileceği yer.

Şahsen bunu düşünüyorum ubuntu bizi hayatlarımız, eylemlerimiz ve ilişkilerimiz hakkında daha bilinçli olmaya davet ediyor. Bu felsefe bize sadece kendi çıkarımız için değil aynı zamanda toplum için yaşamanın önemini öğretir.

'İkigai', “varoluş nedeni”

Felsefeyi öğrenmek için Uzakdoğu'ya gidelim ikigai. Bu Japon kavramı bizi varoluş nedenimizi ve amacımızı bulmaya yönlendiriyor; tutkulu olduğumuz ve varoluşumuza anlam kazandıran şeydir. Her sabah kalkmak için bir nedeniniz olsun!

Deneyimlerime göre, ikigai Bizi yapmayı sevdiğimiz, iyi olduğumuz ve dünyanın ihtiyaç duyduğu şeyler arasında bir denge bulmaya itiyor. Bu uygulamada ustalaşarak yalnızca kişisel tatminimiz artmayacak, aynı zamanda günlük görevlerimizde kanıtlanmış olağanüstü performansa da ulaşacağız!

Bir iş lideriyseniz veya bir projeyi yönetme sorumluluğuna sahipseniz başvurun ikigai İş dünyasını yeteneklerinize ve yeteneklerinize göre hizalamanıza olanak tanıyacak, böylece çalışmanızın tutarlı bir amacı, anlamı ve karlılığı olacaktır.

ikigai Bize sınırsız avantaj ve fırsatlar sunar; Görev ve sorumluluklarımızı gözden kaçırmadan içimizi tatmin edecek aktiviteleri aramaya bizi motive eder. ¡ikigai Hayattan zevk almak ve minnettar olmaktır!

'Kaizen', “sürekli iyileştirme”

Hala Japon topraklarındayız. Sonuç olarak felsefeyi kısaca analiz edeceğiz. KaizenAna fikri, küçük ve sürekli değişikliklerin uzun vadede büyük gelişmelere yol açabileceği gerçeğine dayanmaktadır.

kasıtlı olarak niyetlendim Kaizen Bu işbirliğinin sonu için ilk ikisini hayata geçirmemizi sağlayacak konsept olduğu için ya da hayatımızdaki herhangi bir aktiviteyi, ne istersek, bunun bir sınırı yok. Roma bir günde adım adım inşa edilmedi, işin özü bu! Kaizen!

Konsepti derinlemesine inceledim Kaizen ve pragmatik doğası onu paha biçilemez, hatta ölçülebilir ve ölçülebilir bir büyüme aracı haline getiriyor. Somut, basit ve basit eylemlerin gerçekleştirilmesiyle ilgilidir. Bina bitene kadar her tuğla, her pencere, her kapı.