Hollandalı MEP, ‘Git Putin!’ nedeniyle askıya alındıktan sonra aşırı sağcı gruptan ayrıldı duruş

Leila

Global Mod
Global Mod
Hollandalı aşırı sağ MEP Marcel de Graaff, Rusya’ya verdiği halk desteği ve Ukrayna’ya karşı yasa dışı savaşı nedeniyle askıya alındıktan sonra Avrupa Parlamentosu’ndaki aşırı sağ Kimlik ve Demokrasi (ID) grubundan ayrıldı.

Hollanda’nın sağcı popülist Demokrasi Forumu partisinden milletvekili yaptığı açıklamada, kararının grubun “NATO/Ukrayna hakkında beni susturma girişimi” üzerine alındığını söyledi.

De Graaff, “ID grubunda farklı bir görüşe yer yok. Üyeler artık kendi ülkelerinde iktidardaki partilerin tutumunu takip etmek zorunda kalıyorlar. İktidar için ilkelerinden fedakarlık ettiler ama ben buna hazır değilim” dedi. yazdı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmayı azaltmaktan yanayım ve kendimi ID grubunun aşırı derecede savaşçı konumundan uzaklaştırıyorum” dedi.

İtalya’nın Lega Partisi, Fransa’nın Yeniden Birleşme Partisi ve Almanya’nın Almanya için Alternatifi de dahil olmak üzere tür üye ülkelerden 65 milletvekilini sayan ID grubu, geçen Perşembe günü Rusya’nın Ukrayna’daki savaşıyla ilgili “tekrarlanan kışkırtıcı açıklama” nedeniyle de Graaf’ı askıya aldığını söyledi. Beyan.

Bu tür ifadeler “Git, Putin!” dahil“NATO, Ukrayna’daki çatışmayı kaybedecekleri açıkça görüldüğünden, nükleer bir ilk saldırı planlıyor gibi görünüyor.”

ID, yaptığı açıklamada, “ID grubu içinde iç tartışmalar her zaman memnuniyetle karşılanır, ancak her Üye, Grup içindeki diğer Üyelerin ve delegasyonların kabul edilemez ve çirkin pozisyonlardan zarar görmemesi gerektiğini kabul etmelidir” dedi.

ID’den ayrılmasının bir sonucu olarak Marcel de Graaf, bağlı olmayan bir milletvekili olacak, yani parlamentodaki herhangi bir siyasi gruba ait değil.

Bu, MEP’in tartışmalara neden olduğu ilk olay değil.

2018’de de Graaf, Avrupa Parlamentosu’nun Irkçılık ve Çeşitlilik Karşıtı Grubu (ARDI) üyelerinden Parlamento Başkanı Antonio Tajani’ye, genel kurulda Müslümanların “Avrupa’yı Orta Çağ’a geri döndürdüğünü” söylemesinin ardından bir şikayet mektubuna konu oldu. “