İç iletişimi değerlendirin

Leila

Global Mod
Global Mod
Bununla birlikte, bazı şirketlerin ortak çalışanları ve aileleri arasındaki konumlarının ne olduğunu düzenli olarak araştırmak için aynı büyüklükte endişelenmedikleri izlenimine sahibim. Organizasyon içinde yaşanan şeyin dışarıya mesajlar haline geldiğini unutuyorlar – ya da kesinlikle bilmiyorlar – böylece, şirket içinde zayıf iletişim varsa, misyonu ve değerleri bilinmiyor veya yanlış temsil ediliyor ve ben Deneyim kurumsal sosyal sorumluluğunu bilmiyorum, aileye ve arkadaşlara yönelik iletişim, dış duruşmalarda projelendirmeye istenenden çok farklı bir gerçeklik olacaktır.

Fransa Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından yürütülen bir anket, her üç çalışandan ikisinin çalıştıkları şirketlerle ilgili kişisel şikayetleri ifade ettiğini ve sayısız başarısızlığa neden olduğunu düşündüğünü; Ayrıca, çalışanların% 54'ü şirketleri hakkında iyi bilgilendirilmemektedir.

İç (örgütsel) iletişim, kurumun üyelerine bakmaya, entegre olmaya ve motive olmuş stratejik iletişim akışlarına dayalı bir kurumsal kimliğin yaratılmasına veya güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. iş stratejisi. Medya arasında kurumun bilgilendirici verimliliğini bilmek istersek, kurumlar iletişim uygulamalarını teşhis etmek zorunda kalacaklardı: kanallarının etkinliği, süreçlerin gücü, mesajların kalitesi ve yorumlama ve etkileri, En alakalı bir şeyi adlandırın.

İç iletişimin değerlendirilmesi, bilgilendirici süreçlerin algılama memnuniyetinin ölçülmesi, değerlendirilmesi ve/veya gözden geçirilmesi sürecinin yürütülmesi anlamına gelir. Her halükarda, önemli olan, hem dahili hem de dışsal olarak, özellikle de mevcut olarak, bir zamanda, kuruluşların sürekli değişim dinamiğinde yaşadıkları, rekabet gücünün ve Değerlerin deneyimi, özellikle maddi olmayanlar, ister özel veya kamuya açık kurumların evriminde veya bozulmasında belirleyici bir rol oynamaktadır.

Bu değerlendirme, iletişim denetimlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesini gerektirir, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri arasında çok yaygın bir uygulama, ancak ülkemizde nadir ve uygun olduğunda medya ile ilişkiye sınırlıdır.

Örgütsel iletişimin değerlendirilmesine ilişkin ilk yazılar, 1950'nin başlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıktı, ancak bazı yazarlar iletişim denetiminin temellerinin iletişim bilimi, sosyoloji, psikoloji, teori, teori, örgüt teorisinin çeşitli katkılarında güçlendirildiğini belirtiyor ve diğerlerinin yanı sıra nicel ve nitel metodolojiye ek olarak idari denetim.

İlk dahili iletişim denetim modellerinden biri olarak bilinir. ICA İletişim DenetimiAmerika Birleşik Devletleri İç İletişim Derneği (ICA) tarafından tanıtıldı. Bu prosedür 122 soru, röportaj, iletişim ağları, eleştirel iletişim deneyimleri ve bir iletişim gazetesi içeren bir anket içerir.

Finlandiya'da o ülkedeki soruşturma enstitüsü tarafından ikinci bir model geliştirildi. LTT denetim sistemiOKB adlı yeni bir versiyondan (Örgütsel İletişim Geliştirme), bir dizi kapalı ve iki açık soru ile bir anketten oluşur.

Üçüncü model İletişim Memnuniyeti Sorusuesas olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ve bazı Latin Amerika ülkelerinde uygulanan, çalışan memnuniyeti düzeyini iletişim uygulamalarıyla değerlendiren. Bu enstrüman 1990 yılında gözden geçirildi ve genişletildi ve yeni adı verildi. İletişim Denetimi Anketi ve örgütsel iklim, artan, azalan ve yanal iletişim, iletişim kanallarının kullanımı vb.