İkonik Paris Turnuvası yine başarılı!

Leila

Global Mod
Global Mod
Bercy Paris, Dünya Judo turunun en ikonik duraklarından birine ev sahipliği yapıyor – bu, 50 yılı aşkın bir tarihe sahip bir etkinlik – ve Grand Slam Day One, umulduğu gibi heyecan verici oldu.

Judo enerjidir ve IJF Başkanı Marius Vizer, MET Grup Başkanı ve CEO’su Benjamin Lakatos ile Avrupa enerji grubu MET’i IJF ile resmi olarak ortak eden bir anlaşma imzaladı.

Vizer liderliğindeki açılış töreni, sporun zarafetini ve hassasiyetini vurgulayan büyüleyici bir Kata ve jimnastik gösterisine ev sahipliği yaptı. Bu inanılmaz yarışmaya ilham verici bir başlangıç!

Ev sahibine erken altın

Ve Fransa’dan Blandine Pont, turnuvanın ilk etkinliği olan -48kg kategorisinde galibiyetle ev sahibi taraftarların duygularını hemen harekete geçirdi.

FIG Başkanı ve IOC Üyesi Morinari Watanabe madalyaları takdim etti.

Azerbaycanlı Balabay Aghayev, -60kg yarışmasında Fransız Cédric Revol’e zekice karşılık vererek altın madalya kazandı.

MET Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Benjamin Lakatos madalyaları takdim etti.

-52kg’da Olimpiyat Şampiyonu Distria Krasniqi evvel, açılış değişiminde şimşek hızında bir Osoto-gari ile Macaristan’ın Pupp Reka’sını yenmek için fazlasıyla yeterli olduğunu kanıtlayarak hakimiyetini bir kez daha sergiledi.

OTP Başkanı Sandor Csanyi madalyaları takdim etti.

Ukraynalı Bogdan Iadov kazandı

Ukraynalı Bogdan Iadov, -66kg yarışmasında Moğol Battogtokh Erkhembayar’ı yenmek için Sumi-gaeshi’yi görevlendirdi.

IJF AK Üyesi ve Kodokan Başkanı Haruki Uemura madalyaları takdim etti.

-57kg’da Priscilla Gneto, Kanada’nın eski Dünya Şampiyonu Jessica Klimkait’e karşı taktiksel bir zaferle ev sahiplerine daha fazla zafer getirdi.

IJF Konuğu Lord Edward Spencer-Churchill madalyaları takdim etti.

Gneto, “Mücadele etmek, madalya almak ve herkesin bütün gün bizi desteklediğini görmek harika,” dedi. “Bize bütün gün çok güç veriyor, bu yüzden bunun için teşekkür ederim.”

Bu özel bir kalabalık, diğerlerinden farklı ve tüm sporculara çok fazla motivasyon veriyor.

Lasha Şavdatuaşvili
-73kg altın madalya sahibi, Gürcistan

Lasha Shavdatuashvili gerçek bir Judo efsanesidir ve Gürcü oyuncu, Brezilyalı Daniel Cargnin’e karşı -73kg altın kazanarak hala zirvede olduğunu gösterdi.

ANOCA Başkanı ve IOC Üyesi Mustafa Berraf madalyaları takdim etti

Shavdatuashvili, “Çok mutluyum” dedi. “Çünkü bu özel bir kalabalık, diğerlerinden farklı ve tüm sporculara çok fazla motivasyon veriyor. Kazandığınız zaman harika bir duygu ve tüm seyirciler zaferinizden dolayı mutlu.”

İsrailli Gili Sharir, Japon Nabekura Nami’ye -63kg’da sürpriz bir Altın kazandı.

IJF EC Üyesi ve IOC Üyesi Yasuhiro Yamashita madalyaları takdim etti.

Gelecek nesil için ilham kaynağı

Judonun en büyük yıldızlarından biri olan Clarisse Agbegnenou ile tanışan çocuklar, tüm bu heyecanın ortasında harika bir an yaşadılar.

Yeni nesil Fransız Judocularına ilham verildi!

Şimdi, ağır sıkletlerin sahneye çıktığı Paris’teki 2. Günü dört gözle bekliyoruz.