İmam hatiplileri maksat alan Gülşen’e sanat topluluğundan reaksiyon: Gidip din ve ahlak dersi alsın

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Çok dekolteli kıyafetleri ve sahnede yaptıklarıyla sıkça gündem olan Gülşen, bu sefer ise kurduğu skandal cümle ile reaksiyonların gayesi oldu.

Daha evvel sahnede LGBT bayrağı açan Gülşen bu sefer İmam Hatiplileri gaye aldı.

Sahnede bir kişi hakkında konuşan müzikçi “İmam hatipte okumuş daha evvel kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herbiçimde” dedi.

Bu kelamlara reaksiyon yağarken Gülşen hakkında, TCK 216. Unsur kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca, re’sen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama” kabahatinden soruşturma başlatıldı.

REAKSİYON ÜSTÜNE TEPKİ

Twitter gündeminde birinci sırada yer alan Gülşen’e reaksiyon üstüne reaksiyon yağdı. Seren Serengil, “Bir zahmet. Oraya din ve ahlak dersi alan pırıl pırıl kardeşlerimizin, kız kardeşlerimizin Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı bir okuldur.

SERENGİL: DİN VE AHLAK DERSİ ALSIN

Bugüne kadar sapık çıktığını hiç görmedim. Bu fazlaca ağır bir ithamdır derhal özür dilemelidir. Ve bence öğrenmenin yaşı yok, din ve ahlak dersi alabilir.” dedi.

‘AŞAĞILIK BİR ZÜMRE TÜREDİ’
Ünlü müzikçi Uğur Işılak, “Son devirde milletin damarına basmayı, asırlık bedelleriyle dalga geçmeyi beceri sanan aşağılık bir zümre türedi.

Ve ne acıdır ki, hiç bir aidiyeti ve kabiliyeti olmayan bu insan görünümlü sürüyü maalesef bir daha bu toplum var etti. Neye kızacağını bilmiyor insan!” dedi.

Usta sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu Twitter’dan yaptığı paylaşımda şöyleki reaksiyon gösterdi:

“Gülşen ve türevlerinin konserlerinde çakmak çakıp sallayan tesettürlü kızlarımız ,imam hatipten mezun olup da konserlerinde uzunluk gösteren delikanlılarımız, konserlere davet edip bol bol para ödeyen belediye liderlerimiz tekrar yapmazsınız değil mi?

‘KUTSAL PAHALARI ÇİĞNİYORLAR’

Ünlü oyuncu İsmail Hakkı Eser de Haber7’ye verdiği demeçte şunları söylemiş oldu: “Bir sanatçı olarak onlara sanatçı diyemiyorum. bu biçimdesi müzikçiler yahut sahne şovmenleri kendilerini gündemde tutmak için kutsal kıymetleri bile göz nazaran göre çiğniyorlar. Ona sanatçı payesi veren insanların şapkalarını önlerine alıp yeterlice düşünmeleri lazım. Kimlere, nasıl bedel veriyorlar, kimleri nerelere getiriyorlar? Ve o bir yerlere getirdikleri beşerler, onların kutsallarıyla, kıymetleriyle nasıl dalga geçebiliyor?

‘BÖYLE BEŞERLER SANAT TOPLULUĞUNDAN UZAK TUTULMALI’

Bu özgürlüğü nasıl elde ediyor bunu düşünmeleri lazım. Ben şuna da karşıyım. Beşerler toplumsal medyada çabucak Gülşen tutuklansın yok şöyleki olsun yok bu biçimde olsun yazıyorlar. Her şeyi devletten beklememek lazım. O müzikçiyi oraya getiren halk sonuçta. ötürüsıyla onu oraya getirenlerin onu oradan indirmeleri lazım. Bunun üzere fazlaca örnek var. Bu ne birincisi ne de sonu olacak. Şahsiyetsiz birisi yani. Ne söylesek boş. bu biçimde insanların sanat topluluğundan mutlaka ve muhakkak uzak tutulmasını, insanların kıymet yargıları ne olursa olsun müspet yahut aksi insanların bedelleriyle katiyetle kimsenin dalga geçmesi geçmemesini bilhassa sanatkarların dalga geçmemesini istiyorum.”

Türkiye Musiki Yapıtı Sahipleri Meslek Birliği Lideri Recep Ergül, “Sanatçıların üretimleriyle ve hakkıyla gündeme gelmesini isterim. Gülşen isimli bu arkadaş daha epey kıyafetleriyle, ailevi bedelleri ve inanç pahalarını suiistimal ederek, hakaret ederek gündeme gelmek istiyor. Bunları reklam kokan hareketler olarak değerlendiriyorum. Hem giysi kuşamı birebir vakitte bu stil telaffuzlarını şiddetle reddediyorum. Burada medyamızın epeyce değerli bir sorumluluğu ve suistimali olduğu niyetindeyim. senelerdan beri medyada hakikaten bu ülkenin öz kıymetlerini, ulusal, manevi bedellerini, klasik pahalarını müdafaaya çalışan ve bu doğrultuda idealist çalışmalar yürüten sanatkarlar bunların gördüğü kadar paha görmedi.

ötürüsıyla bugün Gülşen yarın bir diğeri olacak. Bir öbür boyutu daha var. O da şu, Türkiye’de 2023 yılında bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Yaklaşık 20 yıldır mevcut iktidarın muhtemel değişikliği için de bir hareket alanı hazırlıyorlar diye düşünüyorum. Bunu biz ömrümüzde görüyoruz. halbuki ki sanatçı omurgası sağlam insan olmalı, rızkı veren Allah’tır. Bu ülkenin hayli büyük bir kısmı Müslümandır. İnsanların inançlarına hürmet göstermek lazım. Diğer inançlara da saygıyı göstermek lazım. Toplum ortasında benim de imam hatip mezunu olan fazlaca sayıda arkadaşım var ki, çok namuslu, ahlaklı, faziletli insanlardır. Kimsenin haddine değildir, onlara lisan uzatmak” diye konuştu.