İnisiyasyonlar. Yeni Yıl heyecanının ötesinde

Leila

Global Mod
Global Mod
Beni yanlış anlamayın: Bunların hiçbirine karşı değilim (her ne kadar algoritmalar beni gerçekliği konusunda şüpheye düşürse de). Ancak başlangıç anlarının Ocak ayıyla ya da birçok kişinin teşvik ettiği o 'yüce' enerjiyle sınırlı olmadığına inanıyorum. Siz de benim gibi yıl boyunca gerçek inisiyasyonlar olarak tanınmayı ve bunlardan faydalanmayı hak eden özel anlar yaşıyorsunuz.

Bu anların yeni yıl heyecanına değil, niyete ve eyleme ihtiyacı var. Bunları ele alarak, her bir inisiyasyon projelerinizde, ilişkilerinizde ve hatta zihniyetinizde yeni bir seviyeye bir portal açabilir. Burada herhangi bir başlangıcı motive edici bir unsura dönüştürmek için bazı pratik ve uygulanabilir noktaları paylaşıyorum:

1. Temel ilişkilerinizi analiz edin

Sık iletişim gündeminizi açın ve kendinize şunu sorun: Değerlerinize, hedeflerinize ve amacınıza kim sadık kalıyor? Bu alıştırma sadece kiminle çalıştığınızı değerlendirmekle ilgili değil, aynı zamanda değer katan ve sizi ileriye taşıyan ilişkilere öncelik vermekle de ilgilidir. Bazen bekleyen bir görüşme veya gönderilmemiş bir e-posta, bir işbirliğinin başlangıcı olabilir.

Bunu bir alışkanlık haline getirelim: Yeni bir projeye, döngüye veya sadece bir aya başlarken iletişim ağınızı gözden geçirin. Potansiyeli olan ilişkileri güçlendirmek ve gerektiğinde artık potansiyeli olmayan ilişkileri kapatmak için net niyetler yaratın.

2. Niyetinizi takviminize ekleyin

Önemli tarihleri işaretlemek yeterli değildir; onları anmak lazım. Şirketinizin yıldönümünü, ulaşılan bir dönüm noktasını, hatta lider olarak kendi doğum gününüzü en son ne zaman kutladınız?

Bu tarihler, hatırlatıcı olmalarının yanı sıra, sizi ilerlemeye bağlayan ve kat ettiğiniz yolu tanımanıza olanak tanıyan duygusal çapalardır. Ekibinizle kadeh kaldırmak veya bir başarıyı vurgulayan bir gönderi gibi basit bir tören, enerji ve amaç dolu bir başlangıç noktası yaratabilir.

3. Tanıyın ve teşekkür edin

Minnettarlığın gücü organizasyonları öne çıkarıyor. Başarıları mümkün kılan temel unsurların farkına varın: çalışanlar, işbirlikçiler, müşteriler ve hatta kılık değiştirmiş fırsatlara dönüşen beklenmedik durumlar. Müşterim olan bir şirkette çalışan bir arkadaşımın bana söylediği gibi: 'Gelen iyidir'. 20 yıldan fazla deneyime sahip İnsan Sermayesi lideri Sonia Macías haklıydı.

Kişiselleştirilmiş bir e-posta, bir toplantıda geçen bir söz veya el yazısıyla yazılmış bir not bile derin bir bağ kurma anına dönüşebilir.

4. Anlamlı ritüeller yaratın

Mumlara veya derin meditasyonlara ihtiyacınız yok (her ne kadar sizde yankı uyandırırlarsa yardımcı olabilirler, artık çoğumuz bu unsurları seviyoruz). Belki lansmandan önce düşünmek için sessiz bir kahve ya da bir projenin başarısını hayata geçirmeden önce gözünüzde canlandırmak için ekibinizle kısa bir toplantı olabilir.

Önemli olan bu başlangıca niyet koymanız ve onu motive eden amaç ile ilişkilendirmenizdir. Bunu yaptığınızda, herhangi bir sıradan anı olağanüstü bir şeye açılan bir portala dönüştürürsünüz.