İşe dönüş: Uzun bir hastalıktan sonra nasıl yolunuza devam edersiniz?

Leila

Global Mod
Global Mod
Kanserle çalışma tabusu yıkılıyor.

Hastalar, şirketler ve bakıcılarla birlikte bir Avrupa projesi, uzun süreli hastalıkları olan kişilerin isterlerse işlerine dönmelerine veya işlerinde kalmalarına yardımcı olacak bir program geliştirdi.

Sandrine Morizet gibi, hasta ve banka şube müdürü

“Çok çabuk depresyona girebileceğiniz bir hastalık” diyor. “Ancak etrafımızın sarıldığını ve bizi anlayan ve destekleyen işverenlerimizin olduğunu bildiğimizde, bu bize iyileşmek ve ilerlemek için ekstra bir istek veriyor.”

Sandrine, Fransa’nın Lille kentindeki Oscar Lambret Hastanesinde meme kanseri tedavisi görüyor. Onun için işe geri dönmesi iyileşmesi için çok önemli.

Onkoloğu Laurence Vanlemmens ile birlikte uzun süreli hastalığı olan ve işe dönen hasta sayısını %15 artırmayı amaçlayan bir Avrupa pilot projesi olan “Nasıl yapacağımı biliyorum”a katılıyor.

Çok erken dönemden itibaren hastalara eşlik etmek

Kağıt ve dijital kitapçık projenin meyvelerinden biridir. Kimin ne yaptığına ilişkin 13 kart, yararlı bağlantılar, önemli anlar ve ayrıca hastalardan gelen geri bildirimleri içerir.

“Duyurudan şöyle bahseden kartlar var… İşverenime söylemeli miyim?” Vanlemmens’i açıklıyor. “İnsanlar doğrudan yararlı bağlantılara tıklayabilir. Yani, örneğin, Fransız sosyal güvenlik “Ameli” sitesine giderek, iyileşme öncesi ziyaretin ne olduğunu görebilirler. Amaç, insanlara çok erken bir zamanda eşlik etmek ve ne olduğunu bulmaktır. hastalar için uygundur.”

Toplam bütçe 4 milyon Euro’dur ve bunun 2,4 milyon Euro’su Avrupa uyum politikası ve geri kalanı katılımcı ortaklar tarafından sağlanmıştır.

Fransa, Belçika, Hollanda ve Birleşik Krallık, hasta bakıcılar, şehirler, şirketler ve yüzlerce hasta gönüllüsü ile birlikte pilot projeye katılıyor.

İnsan kaynakları departmanları kilit rol oynuyor

Sandrine işine geri döndü. Çeşitli katılımcıların katkıları sayesinde proje şirketler için bir yol haritası çiziyor. Belge, çalışanın ihtiyaçlarının işverenin bakış açısıyla nasıl uzlaştırılacağına dair bilgi ve tavsiyeler sağlar. İK kilit bir rol oynar.

CIC Nord Ouest İnsan Kaynakları Başkanı Arnaud Schwarshaupt, “Çalışanla da dahil olmak üzere her şeyi tartışmaktan çekinmemelisiniz” diyor. “Çünkü sonuçta bu konuyu yönetmede bizde olduğundan daha az tabu var. Çalışanın işine dönmesi için tekliflerin kaynağı da olabilir ve hiçbir şeyi reddetmemeli ve elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.” işçi isterse – evvel bir daha geri dönmesini sağlamaya çalışın, eğer işçi onun dönüşüne karışmıyorsa, faydasız.”

Akıllı Bölgeler – Nasıl yapıldığını biliyorum

Akıllı Bölgeler – Nasıl Yapılacağını Biliyorum

Doktor, hasta ve firma üçgeni eğitimle tamamlanır. İyi uygulamalar ortaklar arasında paylaşılır.

I Know How’da Proje Yöneticisi Isabel Weemaes, “Hukuk, kültür, işe dönüş ve işin insanların hayatındaki yeri hakkındaki zihinsel fikirlerin değiştirilmesi açısından da yapılması gereken çok şey var” diyor.

“Nasıl olduğunu biliyorum” bunun üzerine kuruludur: birlikte daha ileri gideriz.