İspanyol dalgıç, yasa dışı bir balık ağına sıkışan 12 metre uzunluğundaki balinayı kurtardı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İspanyol dalgıçlar, sualtında sürükleyici bir kurtarmada Mallorca’nın Balear adasının açıklarında bir yasa dışı sürüklenme ağına dolanmış 12 metre uzunluğundaki bir kambur balinayı kurtardı.

Dalgıçlardan biri 32 yaşındaki deniz biyoloğu Gigi Torras’tı.

Torras geçen Cuma günü kurtarmanın kendisi için harika bir doğum günü hediyesi olduğunu söyledi – kendi sözleriyle ‘şimdiye kadarki en iyisi’. Ayrıca dev memelinin kendisinden küçük bir takdir jesti aldığını hissetti.

Salı günü Reuters’e verdiği demeçte, “Bu dünyanın dışındaydı, inanılmazdı, inanılmazdı” dedi. Balear Adaları çevresinde üçüncü kez bir kambur görüldü.

Zayıflamış balina Mallorca’nın doğu kıyısından yaklaşık üç mil (4,83 km) açıkta bir gemi tarafından tespit edilmişti ve Palma de Mallorca’nın Akvaryumu deniz kurtarma merkezini eylem.

Balina bir balık ağına sıkışmış.

Balinayı nasıl kurtardılar?

Balinayı tamamen kırmızı balık ağına bu yüzden ağzını bile açamayarak keşfettiler.

Bir tekneden ağ kesmek için yapılan ilk girişimler başarısız olduktan sonra, Albatros ve Skualo dalış merkezlerinden dalgıçlar çabaya katıldı ve 45 dakikalık cüretkar bir operasyonda bıçaklarıyla ağı çıkarmak için denize daldı.

“İlk saniyeler biraz gergindi, bilirsiniz, her yerde kabarcıklar gibi, ama sonra bilmiyorum, bana deli diyin ama sanırım ona yardım etmek için orada olduğumuzu biliyordu ve rahatladı ve ağzının önünden geriye doğru çalışmaya başladık” dedi Albatros’un sahibi Torras.

İlk 10 saniye biraz gergindi, bilirsiniz, ama sonra bana deli deyin, ama sanırım ona yardım etmek için orada olduğumuzu biliyordu ve rahatladı.

Gigi Torras
Dalgıç

“Kesip kesmeye devam ettik ve o kendini bundan kurtarmak için biraz kıpırdandı. Torras, memelinin daha sonra dört dalgıç
eşliğinde gücünü yeniden kazanmak için biraz kaldığını ve hatta yüzmeden önce “küçük bir teşekkür işareti” gibi görünen bir şey verdiğini de sözlerine ekledi.
Tuttukları balıklara ek olarak yakaladıkları diğer deniz canlılarının miktarı nedeniyle “ölüm duvarları” olarak adlandırılan sürüklenme ağları 30 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmıştı.

Kurtarmayı çalışırken görmek için yukarıdaki görüntüyü izleyin.