İşte Fenerbahçe’de Vitor Pereira’nın ayrılık süreci

bencede

New member
Fenerbahçe ‘de ikinci Vitor Pereira periyodu yolların ayrılmasıyla resmen bitmiş oldu. İşte Vitor Pereira’nın ayrılış süreci…

2015-2016 döneminde Fenerbahçe mesleğine başlayan Vitor Pereira, yeterli bir takım kurulmasına karşın dönemi Beşiktaş ‘ın ardında tamamlamış ve misyonundan ayrılmıştı.

Yarım kalan kıssa

Bu dönem başında Fenerbahçe’ye bir daha dönen Portekizli teknik adam imza merasiminde, ‘ Fenerbahçe’de her vakit tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Fakat istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen muvaffakiyete ulaşmak için daha fazla vakte muhtaçlık vardı. Ne yazık ki istediğim kadar vakte sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Mesleğimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Lakin Fenerbahçe’de kupa kazanamadım.Şimdi yarım kalan bu kıssayı şampiyonluk kupaları ile taçlandırma devridir. İşte bu biçimde yarım kalan bu kıssa keyifli bir sona kavuşacak.’ demişti.

Üçlü savunma tercihi

Gruba geldiğinde birinci vakit içinderda taktiği değiştiren Pereira, üçlü savunmayı tercih etti. Ligde düzgün bir başlangıç yapan Sarı-Lacivertliler birinci 3 maçta 3 galibiyet elde etti. Birinci puan kayıplarını Sivasspor ve Başakşehir’e alan Fenerbahçe, akabinde bir daha 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

Mesut Özil-Pereira uyuşmazlığı

bu vakitte Pereira ile yıldız futbolcu Mesut Özil içinde uyuşmazlık olduğu tezleri ortaya çıkmış, Mesut’un yedek kalmasıyla da bu savlar güçlenmişti. Alınan başarısız sonuçların akabinde Pereira’nın sistemi futbol topluluğunda fazlacaça eleştirilmeye başlanmıştı. Galatasaray derbisinde elde edilen galibiyet kara bulutları biraz olsun dağıtsa da ondan sonrasındaki müsabakalarda alınan başarısız sonuçlar Vitor Pereira’nın nazaranvden alınmasına niye oldu.