İstek Çalımbay: Alanya maçı hayati derecede kıymetli

bencede

New member
Sivasspor ’da Teknik Yönetici İstek Çalımbay, kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulundu. birinci vakit içinderda ligde geçtiğimiz hafta alanında Hatayspor’u 4-0 yendikleri maçı pahalandıran Çalımbay, maça fazlaca güzel başladıklarını ve bir daha birebir biçimde epeyce yeterli bitirdiklerini söylemiş oldu.

Hatayspor maçı öncesi galibiyete fazlaca muhtaçlık duyduklarını söyleyen Çalımbay, “Çok istekli ve epeyce istekliydik. bir evvelki maçlarımızda da epeyce söylenecek şey var. Başakşehir maçında hakemin o golü vermemesi bana bakılırsa fazlaca yanlıştı. Hakem arkadaşı hiç anlayamadım. O maçlar, o puanlar bizim için epeyce kıymetliydi. Son dakikalarda yediğimiz gollerle puanlar kaybettik. Çok fazla birlikteliğimiz var. O maçlardan birkaç adedini hakem yanılgılarından dolayı verdik. Ekibimizde herkes kapasitesinin üzerine çıktığı vakit hoş şeyler yapabiliyoruz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Alanyaspor ile oynayacağımız maç güç bir uğraş olacak. Âlâ bir ekip. Çok dikkatli olacağız. Oradan puan ya da puanlar almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Çok hoş bir hava yakaladık. aslına bakarsan epey hoş bir arkadaşlığımız var, bunu sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Tek korktuğumuz şey sakatlıklar”

Hatayspor maçına gelene taraftara teşekkür eden Çalımbay, “Az ve öz taraftar geldi. Maçta takviyeleri süperdi. Onların dayanağı ile de hayli hoş şeyler yapıldı. Hatayspor da Karagümrük de ligin uygun gruplarından. İkisini de net biçimde yendik. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Manevi takviyeye de epey muhtaçlığımız var, bilhassa kendi alanımızda oynayacağımız müsabakalarda. Kalan tüm maçlarımızı uygun biçimde bitirmemiz gerekiyor. Herkes bunun şuurunda. Biz en uygununu yapmak için uğraşacağız. Tek korktuğumuz şey sakatlıklar, onun haricinde ben kadroma güveniyorum. En uygununu yapacağız mutlaka” halinde konuştu.

“Tribünden izlemek zordu”

Hatayspor maçında cezası niçiniyle çabayı tribünden izlediğini ve bu durumun bir teknik adam için güç olduğunu kaydeden Çalımbay, “Antrenmanda çalışmamız ve birbirimize kenetlenmemiz dört dörtlüktü. Ekibimiz da dört dörtlük oynadı. Bundan daha sonra değerli olan devamını getirmek” dedi.

“Yatabare ve Gradel fazlaca yetenekli”

3 gol atan Mustapha Yatabare ile 3 asist yapan Max Gradel’in performansını da kıymetlendiren Çalımbay, “İkisi de kaliteli ve oyunun bahtını değiştirecek oyuncular, onu da yaptılar. Mustapha Yatabare’nin bu biçimde bir çıkış yapması olağan. Çok istekli ve dilekli bir arkadaşımız. Geldiği günden beri hayli büyük faydaları oldu bize. Max Gradel’i aslına bakarsan söylememe gerek yok. Ulusal grubunun kaptanı. Çok yetenekli bir oyuncu. Biz tüm grup olarak bu dönemi da yeterli biçimde bitireceğiz. Son 10 yılda 2 sene üst üste Avrupa’ya giden bir Anadolu ekibi hatırlamıyorum. Biz bunu başardık. Bana bakılırsa son vakit içinderın en başarılı Anadolu grubuyuz. Hoş şeyleri yapanlar bu arkadaşlarımızdı. bir daha bunu devam ettirmek için bütün uğraşı gösteriyoruz. Alanyaspor maçı, bizim hayati derecede değerli. Bu maçı yeterli bir biçimde bitirdiğimiz vakit Galatasaray maçına daha farklı biçimde çıkacağız” sözlerini kullandı.

İHA