İsviçreli Verbier Şenlik yüksek notalarda

Leila

Global Mod
Global Mod
Şimdi neredeyse 30 yıldır Verbier Festivalimüzik sesiyle tepeleri canlandırıyor.

Görkemli İsviçre Alpleri’nde düzenlenen bu çarpıcı ortam, klasik müzik dünyasının en iyilerine ve yükselen genç yeteneklerine ev sahipliği yapıyor.

Verbier Şenlik’in kurucusu ve yöneticisi, Martin Engström, Euronews’e şunları söyledi: “Verbier’de 15 ila 30 yaşları arasında çalışan yaklaşık 300 genç müzisyenimiz var. Hepsi farklı ülkelerden, ayrıca Rusya’dan ve ayrıca Ukrayna’dan geliyor ve çevremizde olup bitenlere kör değiliz. – bu yüzden gerçekle yaşıyoruz ve bunun bir parçası olmalıyız.”

“Barış için Konser”

Şenlik sözde senfonik bir şarkıyla açıldı “Barış için Konser” . Hem Rus hem de Ukraynalı bestecilerin müziklerinin yer aldığı performans, İtalyan maestro Gianandrea Noseda tarafından yönetildi ve başrolde oynadı. Ukraynalı piyanist Anna Fedorova.

Fedorova, “Bu yıl şenlik açılışına davet edilmek gerçekten çok şey ifade etti” dedi.

“Müzik hepimizin tutunabileceği bir şey ve bize bu zor zamanları aşmamız için umut ve güç veren bir şey. Ve Shostakovich’in müziğini seviyorum, Rodion Shchedrin’in müziğini seviyorum, Sergei Rachmaninov’un müziğini seviyorum ve kendileri barıştan yanaydılar ve şiddete karşıydılar, Rusya tarafında şu anda olanları asla desteklemezlerdi” dedi.

Yüksek irtifa müziği

Göğe yükselen Verbier’i bu kadar özel kılan şeylerden biri de yüksek irtifalarda konserler veriyor olması.

2000 metreden yüksekte pirinç bölümü festivalin genç orkestrası gerçekten yüksek notalara ulaştı, dinleyicilerinde açıkça yankılanan bir şeydi. Yamacın daha aşağısında ziyaretçiler, festivalin prestijli etkinlikleri için düzenlenen ustalık sınıflarına katılabilirler. akademi . Bunlar, Verbier’in Solistleri ve Toplulukları Programı için dünyanın dört bir yanından gelecek vaat eden genç müzisyenleri tespit etmek için tasarlandı.

Verbier köyünde sokaklar da canlanıyor. Bu yıl, ödüllü Ugandalı grup ve hayır kurumu tarafından bir açık hava konseri görüldü. Afrika için pirinç . STK’nın imkanları kısıtlı geçmişlerden gelen müzisyenleri aynı zamanda müzik ve yaşam becerileri öğretmenleridir. Brass for Africa, festivalin bir parçası. UNLTD serisiortaya çıkan müzikal yeteneklere ışık tutmayı hedefliyor.

Grubun tuba sanatçısı Nabakooza Sumayya, Euronews’e şunları söyledi: “Çok mutluyuz, çünkü müzikteki farklılığa rağmen, burada birçok insan klasik müzik çalıyor, buraya Afrika tarzımızla geldik ve gerçekten beğendiklerini fark ettik. Bu da bize şunu veriyor. daha fazla umut çünkü öğrencilerimiz videolarımızdan bazılarını görürlerse ilham alacaklar çünkü onlar bizimle, onlara öğreten öğretmenlerle aynı arka plandan geliyorlar. Bu harika bir ilham kaynağı. Onlara gelecek için umut veriyor ve biz de bu kadar istiyorum çünkü müziğin daha iyi bir gelecek yaratabileceğini biliyoruz.”

Verbier Şenlik özünde klasik olsa da, diğer müzik türlerini kucaklama eğilimi devam edecek gibi görünüyor. Şenlik 31 Temmuz Pazar gününe kadar devam ediyor.