İtalya seçimlerden önce Başbakan umutlu Giorgia Meloni konusunda bölündü

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Ancona’da aşırı sağdaki İtalya’nın Kardeşleri partisi için düzenlenen mitingin dışında, bir avuç protestocu partinin kurucu ortağı Giorgia Meloni’ye karşı pankartlar açtı.

Bir gösterici “nefret sızdırıyorsun ve beni temsil etmiyorsun” yazılı bir pankart açtı.

Başka bir işaret, insanların İtalyan yemeklerinde genellikle jambonla eşleştirdiği kavunlara atıfta bulunan “Meloni? Sadece jambonla” okur.

Meloni’nin partisi, İtalya’da 25 Eylül Pazar günü yapılacak erken seçimler öncesinde kamuoyu yoklamalarına öncülük eden sağcı bir bloğun parçası.

Ayrıca İtalya’nın ilk kadın başbakanı olacağı da iddia ediliyor.

Ancak Meloni’nin göç, üreme hakları ve LGBT sorunları konusundaki görüşleri, onun bölücü bir figür olduğu anlamına geliyor.

“Geleneksel aile değerleri” olarak tanımladığı şeyin sesli bir destekçisi oldu, cinsiyetlerin akışkanlığı fikrini alaya aldı ve LGBT “lobileri” dediği şeyleri kınadı. Ayrıca İtalya’nın bekar insanlar tarafından evlat edinme yasağının değiştirilmesine de karşı.

Meloni ayrıca ülkesinin azalan doğumlarını artırma ihtiyacından da bahsetti. Kampanyası sırasında 12 haftaya kadar kürtaja izin veren yasayı destekleyeceğini söylerken, prosedürü “yenilgi” olarak da nitelendirdi.

Roma’dan bir model olan Lucrezia Macchia, “Siyasete ilgi duymaya başladığımdan beri Giorgia Meloni’yi hep sevdim” dedi.

“İfade ettiği şeyleri, her zaman kadınların yanında olmasını seviyorum.

“Her zaman kadınları düşündü. Ve kolay olmamasına rağmen İtalyan siyasetinde kendini gerçekten ortaya koyan tek kadın.”

Aile içi şiddet mağdurlarına yardım eden bir örgütün başkanı olan Oria Gargano, Meloni’nin partisinin bir sonraki seçimi kazanma olasılığı konusundaki endişelerini dile getirdi.

“Bu, kadın haklarını her zaman reddeden bir siyasi parti [İtalya’nın Kardeşleri]” dedi. “Kürtaja karşıydı. Tüm LGBTQ+ topluluğuna karşı. Kürtajı bir trajedi olarak görüyor. Ve İtalya’nın her yerinde annelerinin isimleriyle kürtaj olan fetüsler için bir mezarlık yaratmak istiyor.”

Ülkenin 2018’deki son genel seçimlerinde Meloni’nin partisi oyların sadece yüzde 4’ünü aldı. Bu sefer %25’e kadar kazanabilir.

Euronews raporunu yukarıdaki görüntü oynatıcıda izleyin.