İtalya’da sel: Marche bölgesinde yoğun yağış sonrası 11 ölü ve iki kayıp

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İtalya’nın Marche bölgesini vuran sel felaketinde en az 11 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Yetkililere göre, iki kişinin daha kayıp olduğu söylendi.

Şiddetli hava koşulları, bölgenin başkenti olan sahil kasabası Ancona’yı ve çevresindeki köyleri kasıp kavururken, birkaç saat içinde 400 milimetreden fazla yağmur yağdı.

Selde mahsur kalan ve mahsur kalan vatandaşların imdadına yüzlerce itfaiyeci geldi, cankurtaran botları ve yardım teklifinde bulundu. Lombardiya, Emilia-Romagna ve Abruzzo gibi diğer İtalyan bölgelerinden de takviye kuvvetler gelecek.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın bildirdiğine göre, kaybolanlar arasında sekiz yaşında bir kız ve annesi de bulunuyor.

Kurbanlardan bazıları, kurtarılmayı beklemek için ağaçlara tırmanmak veya çatılara tırmanmak zorunda kaldılar.

Barbara belediye başkanı Riccardo Pasqualini, Perşembe akşamı kasabasını harap eden ani sağanak hakkında İtalyan devlet radyosuna verdiği demeçte, “Bu bir su bombası değildi, bir tsunamiydi” dedi.

Sivil Savunma bölgesel meclis üyesi Stefano Aguzzi’nin “beklenmedik” olarak nitelendirdiği bir olay sırasında 112 acil durum numarasına yapılan aramalarda ani bir artış oldu.

“Endişe verici [hiçbir şey] görmemiştik” diye ekledi. “[Bazı kasabalarda] müdahale edecek zaman yoktu, araba kullanan veya risklerin farkında olmadan evden ayrılan bazı insanlar vardı.”

Bir grup gencin de selden etkilenen sokakları temizlemeye yardım ettiği görüldü.

Onlar “çamurun melekleri” olarak adlandırıldılar. melek del fango) — başlangıçta 1966’daki Floransa selinden sonra yardım çabalarına yardım eden gençler için kullanılan bir terim.

Marche’de ortaya çıkan trajedi, rekor kıran bunaltıcı bir yazın ardından, bir aydan fazla bir süredir İtalya yarımadasını etkileyen acayip gök gürültülü fırtınalar ve yıkıcı hava koşullarının ardından geldi.

Ancona’da birçoğu elektriksiz kalırken, en kötü etkilenen bölgelerde okullar Cuma günü kapatılacak.