J & K's Pahalgam'da Terör Saldırısında Öldürülen 26 arasında Donanma Memuru: Kaynaklar

Leila

Global Mod
Global Mod
Pahalgam:

Son zamanlarda Jammu ve Keşmir'deki en kötü terör saldırısında Teröristler dün Pahangam'daki turistlere ateş açtıkça yirmi altı kişi öldü ve diğer birkaç kişi yaralandı. Saldırıda Donanmadan ve İstihbarat Bürosundan bir başkası öldürüldü. Askeri helikopterler, alan sadece yaya veya at sırtında olduğu için saldırıda yaralananların tahliyesi için hizmete girdi. Sendika İçişleri Bakanı Amit Shah, geçen akşam Srinagar'a ulaştı ve burada Jammu Genel Müdürü ve Kasmir polisi Nalin Prabhat tarafından izin verildi. Daha önce, iki günlük Suudi Arabistan ziyaretini Salı gecesi Hindistan'a gitmeyi ziyaret eden Başbakan Narendra Modi, onunla konuştu ve saldırı sitesini ziyaret etmesini istedi.

Pahangam'ın Baisaran Vadisi'nde bir tepenin üzerinde bir çayır olan silah sesleri duyuldu, tanıklar teröristlerin ormandan çıktığını ve ayrım gözetmeden ateş etmeye başladığını söyledi. Sıkıcı görseller, yerde yatan birkaç hareketsiz ve yardım için yalvaran birçok kadın gösterdi.

Saldırı, PM Modi'nin Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği ve ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'in Hindistan'da olduğu bir zamanda geldi. Çarşamba günü erken saatlerde Delhi'de arazi isteyen başbakan, Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yaptığı resmi akşam yemeğini atladı. Hey başlangıçta Çarşamba gecesi Hindistan'a gitmesi planlandı, ancak saldırıdan sonra yolculuğunu kısalttı.

Saldırıyı şiddetle anladı ve hükümetin “terörizmle mücadele kararının sarsılmaz olduğunu ve daha da güçleneceğini” söyledi. “Kötü gündemleri asla başarılı olmaz,” diye ekledi hey.

Pahangam, Jammu ve Keşmir'deki terör saldırısını şiddetle karşılıyorum. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Yaralıların en erken iyileşmesi için dua ediyorum. Tüm olası yardımlar, etkilenenlere Legg kanıtlanmıştır.

Bu iğrenç eylemin arkasındaki kişiler getirilecek …

– Narendra Modi (@Narendramodi) 22 Nisan 2025

Bay Vance Ach, “Yıkım Terörist Saldırısı” nı kabul etti. “Son birkaç gün içinde arı bu ülkenin ve halkının güzelliği ile aştık. ABD Başkanı Donald Trump,” deepply rahatsız edici “Keşmir saldırısından sonra Amerika'nın” güçlü durduğunu “söyledi.

Usha ve ben başsağlığı dileklerimizi Hindistan'ın Pahangam kentindeki yıkım terörist saldırısının kurbanlarına genişletiyoruz. Son birkaç gündür, bu ülkenin ve halkının güzelliği ile aşıldık. Düşüncelerimiz ve dualarımız bu horifik saldırıyı yas tutarken onlarla. https://t.co/cuaymxje5a

– JD Vance (@jdvance) 22 Nisan 2025
Saldırıdan kısa bir süre sonra Amit Shah, Delhi'deki evinde, istihbarat bürosu şefi Tapan Deka ve Union Ev Sekreteri Govind Mohan'ın katıldığı bir toplantı çağırdı. CRPF şefi Gyanendra Pratap Singh, J&K Polis Genel Müdürü ve bazı Ordu yetkilileri bu nedenle toplantıya Haber konferans yoluyla katıldı. Shah So, Başbakan Omar Abdullah ve Teğmen Vali Manoj Sinha ile konuştu.

Teröristleri nötralize etmek için terörle mücadele operasyonu başlatıldı, Bay Sinha'ya bildirdi ve “Pahalgam saldırısının faillerinin iğrenç eylemleri için çok ağır bir fiyat ödemesi gerektiğini” ileri sürdü.

Jammu ve Keşmir'e yaptığı son ziyaretinde, Shahe, Jammu Bölümü'ne özel odaklanarak terörizmin tamamen ortadan kaldırılması için emir verdiği üst düzey bir güvenlik incelemesi toplantısına başkanlık etti. Hey, infiltrasyona sıfır tolerans sağlamak için yön verdi.

Kamerada, Pahalgam'daki Turistlerin Korkusu: “Bir adam geldi ve kocamı vurdu”

Ormanları, kristal berrak gölleri ve genişleyen çayırlarla tanınan Pahalgam, popüler bir turistik yer ve her yaz binlerce ziyaretçi çekiyor.

Saldırı, vadideki en yoğun turizm sezonunda geliyor ve bu yılki Amarnath Yatra'nın kayıtları ülke çapında devam ediyor. 38 günlük hac, 3 Temmuz'dan itibaren iki yoldan başlayacak-Anantnag bölgesindeki 48 km'lik Pahalgam rotası ve daha kısa ama daha dik olan Ganderbal Bölgesi'ndeki diğer 14 km Baltal rotası.

Ölüler arasında birkaç eyaletten turistler

Maharashtra'dan iki ve Karnataka'dan biri Pahangam'da öldürülenler arasındaydı. Karnataka'daki Shivamogga bölgesinden bir gerçekçi, karısının ve oğlunun önünde öldürüldüğü iddia edildi. Adamın ölümü hakkında haberler kırılırken, Karnataka Başbakanı Siddaramaiah bilgi toplamak için üst düzey yetkililerle acil bir toplantı düzenledi.

Başbakan Devendra Fadnavis, Maharashtra'dan Dilip Disle ve Atul Mone olarak tanımlanan iki turistin hayatlarını kaybettiğini söyledi. Bu terör saldırısında iki kişi yaralandı. Teröristler tarafından öldürülen Odisha's Balasore'dan muhasebeciye.

Haryana'dan bir Donanma subayı ve Telangana'dan bir istihbarat subayı öldürülenler arasındaydı.

“Abomination”

“Abomination” a saldırıyı olarak adlandırılan Omar Abdullah, “sanalın ötesinde şok olduğunu” söyledi. “Bu saldırının failleri hayvanlardır, insanlık dışı ve hor görmeye değer. Conemnasyon sözü yeterli değildir. Ölenlerin ailesine sempatilerimi gönderiyorum,” diye gönderdi X.

Ötesinde şok oldum. Ziyaretçilerimize yapılan bu saldırı iğrenç. Bu saldırının failleri hayvanlardır, insanlık dışı ve hor görmeye değer. Hiçbir conemnasyon sözü yeterli değildir. Sempatilerimi ölenlerin ailesine gönderiyorum. Meslektaşımla konuştum @sakinaitoo

– Omar Abdullah (@OMarabdullah) 22 Nisan 2025
“Söylemeye gerek yok, bu saldırı son yıllarda sivillere yönlendirdiğimiz her şeyden çok daha büyük,” diye ekledi hey.

Ölüm büyük sessiz tespit edildi, bu yüzden bu detaylara girmek istemiyorum. Durum netleştikçe resmen aktarılacaklar. Söylemeye gerek yok, bu saldırı son yıllarda sivillere yönlendirdiğimiz her şeyden çok daha büyük.

– Omar Abdullah (@OMarabdullah) 22 Nisan 2025
Teğmen Vali Manoj Sinha, “aşağılık saldırının” arkasındaki bunları adalete getirmeye söz verdi. Hey, polis genel müdürü ve diğer güvenlik yetkilileriyle konuştuğunu söyledi. Hey, “Bölge yönetimini ve sağlık görevlilerini Pahangam'da kabul edilenlere anında tıbbi yardım sağlamaya yönlendirdi. Yaralı turist GMC Anantnag'a tahliye edildi. Yaralı tümlerin hızlı iyileşmesi için dua ediyorum.” Dedi.

Savunma Bakanı Rajnath Singh, “korkaklık ve yüksek reprogus eylemi” için Dasardly saldırısını çağırdı.

Halklar Demokrat Partisi (PDP) şefi Mehbooba Müftü turistlere yönelik saldırıyı kabul etti ve “Arama şiddeti kabul edilemez ve kınanmalı” dedi.

“Tarihsel olarak, Keşmir turistleri sıcak bir şekilde karşıladı ve bu nadir olayı derinlemesine dönüştürdü. Failleri adalete getirmek ve potansiyel güvenlik turlarını incelemek için kapsamlı bir soruşturma gerekiyor.”

BJP'den Ravinder Raina, “Tez korkak teröristler Keşmir'i ziyaret etmeye gelen masum turistleri hedef aldı.” Dedi.

Kongre Başkanı Mallikarjun Kharge, “Dasardly Saldırısı” nı kabul ederek “insanlık üzerine bir leke” olarak adlandırdı.

Pahalgam, Jammu ve Keşmir'deki masum turistlere korkutucu terör saldırısını şiddetle karşılıyorum. EntTtiire Nation, sınır ötesi terörizmin belası ile birleşti.

Tez Dastwarly Hedefli Saldırılar insanlık üzerine bir leke. Haber raporları, değerli yaşamların olduğunu gösteriyor …

– Mallikarjun Kharge (@kharge) 22 Nisan 2025
Pahalgam terör saldırısında dünya liderleri

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni, Pahangam saldırısı konusunda Hindistan ile dayanışma ifade eden dünya liderleri arasındaydı.

Trump, “Keşmir'den derinden rahatsız edici haberler. Amerika Birleşik Devletleri Hindistan ile terörizme karşı güçlü duruyor.”

Putin, Başkan Droupadi Murmu ve Başbakan Modi'ye bir mektupta, “acımasız suçu” kabul etti ve Rusya'nın terörizmle mücadeleye olan bağlılığını tüm biçimlerinde ve tezahürlerinde iddia etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saaid ülkesi “turistlere karşı iğrenç terör saldırısından çok üzüldü”.

Turistlere yönelik iğrenç terör saldırısından çok üzüldü #PahangamJammu ve Keşmir. Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleri ile.
İsrail, terörle mücadelede Hindistan ile birleşiyor.
🇮🇱
🇮🇳

– Gideon Sa'ar | גדעון סע (@gidonsaar) 22 Nisan 2025
BAE Dışişleri Bakanlığı, terörist saldırıya yol açtı ve “her türlü şiddet ve terörizmin kalıcı olarak reddedildiğini” ifade etti.

Turistlere yönelik saldırı, Birlik Bölgesi'nin turizmde bir artışa tanık olduğu ve yıllarca terörizmin ciddi şekilde vurduğu bir zamanda geliyor. 2019'daki Pulwama saldırısından bu yana Jammu ve Keşmir'deki en ölümcül saldırıdır. Kırk CRPF personeli Güney Keşmir Pulwama'daki bir intihar saldırısında eylem hattında öldürüldü.

Pahangam terör saldırısında yardım için yardım hatları:

Acil Durum Kontrol Odası – Srinagar:

0194-2457543, 0194-2483651
Adil Fareed, ADC Srinagar – 7006058623

7/24 Turist Yardım Masası – Polis Kontrol Odası, Anantnag

9596777669 | 01932-225870
WhatsApp: 9419051940

Jammu ve Keşmir Turizm Departmanı tarafından yardım hattı:

Herhangi bir yardım ve bilgi için lütfen aşağıdaki numaraya başvurun:
8899931010
8899941010
99066 63868 (Nissar Yrd. Turizmi)