Katar Dünya Kupası: Polonya, Suudi Arabistan’ı 2-0 yenerken Lewandowski sonunda hedefe ulaştı

Leila

Global Mod
Global Mod
Robert Lewandowski sonunda Cumartesi günü bir Dünya Kupası maçında bir gol atarak Polonya’nın Suudi Arabistan’ı 2-0 yenmesine yardımcı oldu ve takımının eleme aşamalarına ulaşma şansını artırdı.

Lewandowski, 82. dakikada kaydettiği golün ardından gözyaşlarını tutamadı. Kollarını iki yana açarak köşeye doğru koştu, ardından takım arkadaşları onu tebrik etmek için koşarken sahada öylece kaldı. Ayağa kalktı, yüzünü ovuşturdu ve kalabalığa bir öpücük gönderdi.

Lewandowski, “Bugün içimdeki her şey, rüyalar, olayın önemi, çocukluğumdaki tüm o rüyalar gerçekleşti. Çok önemliydi.”

Dünyanın en iyi forvetlerinden biri olan Lewandowski’nin Dünya Kupası’ndaki verimsiz galibiyet serisi biraz kafa karıştırıcıydı. Şimdi, turnuvadaki beşinci maçında bitti.

Salı günü Polonya’nın Meksika ile 0-0 berabere kaldığı maçta penaltı kurtaran Lewandowski, “Her zaman Dünya Kupası’nda gol atmak istemişimdir ve bu rüya gerçek oldu” dedi. “Kolay değil çünkü ilk maçta çok fırsatımız olmadı ve o penaltıyı kaçırdım.”

Lewandowski, Suudi Arabistan’a karşı 40. dakikada kaleci Mohammed Al-Owais’in ilk bloğundan sonra topu oyunda tuttuğunda açılışı yaptı ve ardından Piotr Zielinski’nin oyuna girmesi için geri koydu.

Dünya Kupası’nda çıktığı ilk dört maçta herhangi bir gole katkısı olmayan Lewandowski de direğe çarptı ve Al-Owais daha sonra Barcelonalı oyuncunun maçın sonlarına doğru başka gol atmasını engelledi.

34 yaşındaki forvetin gözlerini yaşartan o oldu.

Lewandowski, sonunda gol attıktan sonra verdiği tepkiye atıfta bulunarak, “Yaşlandıkça daha da duygusallaşıyorum” dedi. “Dünya Kupası söz konusu olduğunda, bunun benim son Dünya Kupasım olabileceğinin farkındayım. Dünya Kupalarında oynadığımın ve gol attığımın altını çizmek istedim.”

Polonyalı Robert Lewandowski, 26 Kasım 2022 Cumartesi Al Rayyan, Katar’da Suudi Arabistan’a karşı takımının ikinci golünü attı.

Polonya teknik direktörü Czeslaw Michniewicz, Lewandowski’nin hareketli tepkisine şaşırmadığını söyledi.

Michniewicz, “Son maçı ne kadar derin yaşadığını biliyorum,” dedi. “Yeterince şanslı olmadığı için çok üzgünüm, direğe çarptı ve kaleci kurtarış yaptı. Bugün sınır numarası yapabilirdi.”

Polonya, Education City Stadyumu’nda uzun süre mücadele etti ve Suudi ekibi, coşkulu taraftarlar tarafından bir iç saha maçı gibi görünen bir maçta öne doğru itildi. Polonya’nın sarı kartları artarken Lewandowski’nin yüzündeki hayal kırıklığı barizdi.

Suudi Arabistan ilk yarı sonunda eşitliği sağlama şansı buldu ancak Polonyalı kaleci Wojciech Szczesny, Salem Al-Dawsari’nin penaltı vuruşunu kurtardı. Daha sonra ribaunttan Muhammed Al-Burayk’in şutunu engelledi.

Polonya, Arjantin ile karşı karşıya gelirken, Suudi Arabistan son C Grubu maçlarında Meksika ile karşılaşacak.