‘Kolektif bir yanılsama’: Brezilyalılar ayaklanma girişimi hakkındaki görüşlerini paylaşıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Protestocuların polisle çatışıp Brezilya’nın başkenti Brasilia’daki hükümet binalarını basmasının üzerinden bir hafta geçti.

Ülkenin kolektif hafızasına kazınmış olarak kalacak bir gün. Euronews’ten Anelise Borges, Sao Paolo’da Brezilyalılarla olaylar hakkında ne hissettiklerini konuşuyor.

“İğrençti… iğrençti, iğrençti. Dürüst olmak gerekirse o gece kendimi hasta hissettim ve haberleri izlemeyi bırakmaya karar verdim” dedi bir kadın.

Başka bir adam, “Tepkim şaşkınlık, biraz şok oldu” dedi.

“Benim için toplu bir yanılsamaydı çünkü insanlar doğru şekilde hareket ettiklerini, bir ideal için savaştıklarını düşünerek saçma bir şey yapmaya yönlendirildiler… Bu bir suçtu ve cezalandırılması gerekiyor.”

8 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın devrilmesi ve ordunun yönetimi devralması çağrısında bulunan protestoların arkasında kimin olduğuna dair çeşitli soruşturmalar sürüyor.

Sosyoloji öğretmeni Leo Puglia da dahil olmak üzere birçok kişi, mesajın daha net olamayacağını söyledi.

“Aslında bir darbe girişimiydi” dedi.

“Arkasında kimin olduğunu, soruşturma altında olduğunu veya planın ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz… Ama bu bir darbe girişimiydi.”

Lula’nın geri dönüşü, destekçileri için bile dikkate değerdi. Ancak şimdi muhtemelen şimdiye kadarki en zor göreviyle karşı karşıya: bölünmüş bir Brezilya’yı iyileştirmeye çalışmak.

Daha fazlası için Euronews’in haberini yukarıdaki görüntüden izleyebilirsiniz.