Kongre Üyesi DK Shivakumar Ağlıyor, Sonia Gandhi’nin Beni Hapishanede Ziyaret Etmesini Unutamayacağını Söyledi

Leila

Global Mod
Global Mod
DK Shivakumar, partisinin Karnataka’daki büyük zaferi hakkında konuşurken yıkıldı.

Yeni Delhi:

Kongre lideri DK Shivakumar, Karnataka’daki partisinin büyük bir zafer kazandığına işaret ettiği için bugün yıkıldı. Bay Shivakumar, “Sonia Gandhi’ye Karnataka’yı teslim edeceğime söz verdiğini” söyledi.

61 yaşındaki Shivakumar gazetecilere verdiği demeçte, “Sonia Gandhi, Rahul Gandhi, Priyanka Gandhi ve Mallikarjun Kharge’ye Karnataka’yı teslim edeceğime dair güvence verdim. Sonia Gandhi’nin benimle hapishanede buluşmaya gelmesini unutamıyorum.”

Başbakanlık görevine aday olan Karnataka Kongre başkanı, “Kongre ofisi bizim tapınağımız. Bir sonraki adımımıza Kongre ofisinde karar vereceğiz” dedi.

Ayrıca üç yıldır uyumadığını söyledi. “Liderim Sonia Gandhi’ye teşekkür etmek istiyorum. Bana güvenini tazeledi. O günden beri uyumadım” dedi.

“Siddaramaiah da dahil olmak üzere eyaletimdeki tüm liderlere teşekkür ediyorum” diye ekledi ve bunun “yalnızca benim zaferim olmadığını” ileri sürdü.

75 yaşındaki Siddaramaiah, başbakanlık yarışındaki ana rakibi.

Siddaramaiah, “Bu, Kongre partisi için büyük bir zafer. Karnataka halkı değişiklik istedi. Bu, Başbakan Narendra Modi’ye karşı bir yetkidir,” dedi.

Kongre, Karnataka’daki yarı yolu iki saatten daha kısa bir sürede geçti. Parti, oy payında büyük bir sıçrama yaparak yarışı en az 120 sandalyeyle bitirmeyi umuyor. Parti, Janta Dal Secular (JDS) pahasına büyük kazançlar elde etmiş görünüyordu.

Görevdeki BJP yenilgiyi kabul etti ve gelecek yıl Lok Sabha seçimlerinde geri döneceğini söyledi.

“Başbakan ve BJP çalışanlarının onca çabasına rağmen hedefe ulaşamadık. Tam sonuçlar geldiğinde detaylı bir analiz yapacağız. Bu sonucu geri gelmek için adım adım atıyoruz. Lok Sabha seçimlerinde,” dedi, daha önce BJP’nin zaferinden emin olduğunu söyleyen giden başbakan Basavaraj Bommai.