Kraliçe II. Elizabeth: Doktorlar onu gözetim altında tutarken Kraliyet Ailesi hükümdarın yanında toplanıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Kraliyet ailesi, doktorların Kraliçe II. Elizabeth’in Balmoral’da tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etmesi üzerine Balmoral’da toplandı. Buckingham Sarayı daha sonra Kraliçe’nin huzur içinde öldüğünü açıkladı.

Üst düzey kraliyet danışmanlarından oluşan Özel Konsey toplantısının ertelenmesinden bir gün sonra geldi ve 96 yaşındaki hükümdara dinlenmesi söylendi.

Aşağıda onun ölümünden önceki güncellemelerimizi takip edin.

14:27

Özetle

• Kraliçe II. Elizabeth’in sağlığından endişe duyan doktorlar, Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada.
  • 96 yaşındaki Kraliçe, tıbbi gözetim altında olduğu İskoçya’daki ikametgahı olan “Balmoral’da rahat” durumda.
  • Kraliçe’nin dört çocuğunun da onunla birlikte olmak için Balmoral’a geldiği bildiriliyor. Prens Charles’a eşi Camilla eşlik ediyor ve ona Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward eşlik ediyor.
  • Prens William ve Kraliçe’nin torunlarından ikisi olan kardeşi Harry’nin de Balmoral’a seyahat edecekleri söylendi.
  • Yeni İngiltere Başbakanı Liz Truss, “bütün ülke derinden endişe duyacak” dedi.
  • Bu yıl tahtta 70. yılını kutlayan Kraliçe, geçen yılın sonundan bu yana “periyodik hareketlilik sorunları” yaşıyor.
  • Doktorlar, Truss ve selefi Boris Johnson’ı resmi yetki devri için ayrı ayrı aldıkları tam bir günlük olayların ardından Salı günü dinlenmesini tavsiye etti.
19:36

Son dakika haberi: Kraliçe Elizabeth öldü, Buckingham Sarayı doğruladı

19:24

Kraliyet ailesi Balmoral Kalesi’ne varıyor

Prens William, Prens Andrew, Prens Edward ve eşi Wessex Kontesi Sophie’yi taşıyan bir araç filosu, Kraliçe II. Elizabeth’in tıbbi gözetim altında tutulduğu Balmoral Kalesi’ne ulaştı.

Kraliyet partisini taşıyan uçak Perşembe günü yerel saatle 16:00’dan hemen önce Aberdeen Havalimanı’na geldi ve yaklaşık bir saat sonra Kraliçe’nin malikanesine ulaştı. Tahtın varisi Prens Charles, eşi Camilla ve halihazırda İskoçya’da bulunan kız kardeşi Prenses Anne ile birlikte Perşembe günü erken saatlerde Balmoral Kalesi’ne geldi.

Perşembe günü Londra’da yapılacak bir yardım ödül törenine katılacak olan Prens Harry, bu görünümü iptal etti ve ayrı ayrı İskoçya’ya gidiyordu.

19:19

Von der Leyen, Kraliçe Elizabeth ‘benim gözümde bir efsane’ diyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kraliçe’nin sağlığına ilişkin iyi dilek mesajları gönderenlere katıldı. muhabirlere söylüyorumHollanda gezisi sırasında:

“Düşüncelerim ve dualarım onunla. Ve İngiliz dostlarımızla ortak evimiz olan Avrupa’nın tüm tarihini temsil ediyor. Bunca yıl boyunca hepimize – her zaman – istikrar, güven verdi.

“Muazzam bir cesaret gösterdi. O benim gözümde bir efsanedir. Bu yüzden dualarım onunla.”

18:57

ABD başkanı düşüncelerini Kraliçe ve ailesine gönderdi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’in Perşembe günü İngiltere Başbakanı Liz Truss’a, kendisinin ve eşi Jill’in sağlığı konusundaki derin endişeleri nedeniyle Kraliçe Elizabeth’i düşündüklerini söyledi.

Beyaz Saray ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby düzenlediği basın toplantısında, Biden’ın Kraliçe’nin durumuyla ilgili düzenli güncellemeler aldığını ve konuyu müttefik liderlerle Ukrayna konulu bir konferans görüşmesinde gündeme getirdiğini söyledi.

Kirby, “Onun ve First Lady’nin düşünceleri, bugün kraliçe ve ailesi ile sağlam ve net bir şekilde” dedi.

“Başkana bu sabah bilgi verildi ve gün boyunca Birleşik Krallık’tan gelen haberlerle ilgili olarak güncellenecek.” (AP)

18:06

İyi dileklerden oluşan bir kalabalık Buckingham Sarayı’nda toplanıyor

Kraliçe II. Elizabeth’in doktorlarının hükümdarın sağlığıyla ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından Perşembe günü Londra’daki Buckingham Sarayı’nın önünde iyi niyetli bir kalabalık toplandı.

Düzinelerce İngiliz ve turist, endişelerini ve duygularını Londra sarayının dışında paylaşmak için yağmurda toplandı. 96 yaşındaki hükümdar şu anda İskoçya’nın Balmoral kentinde bulunuyor. (AFP)

17:22

Geçmiş ve şimdiki liderler endişe mesajları gönderiyor

İngiltere’nin devrik hükümetlerinin liderleri, Kraliçe’nin sağlığıyla ilgili haberlere yanıt olarak iyi dilek mesajları gönderdi.

“Hepimiz Majestelerinin sağlığıyla ilgili raporlarla derinden endişe duyuyoruz. Düşüncelerim ve dileklerim şu anda Kraliçe ve tüm Kraliyet Ailesi ile birlikte.” İskoçya’nın Birinci Bakanı Nicola Sturgeon’ı tweetledi.

“Buckingham Sarayı’ndan haber almaktan endişe duyuyorum. Galler halkı adına Majesteleri ve ailesine en iyi dileklerimi gönderiyorum” dedi. Galler Birinci Bakanı Mark Drakeford.

DUP lideri Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi’nden de benzer bir mesaj vardı. Jeffrey Donaldson tweet atıyorkendisi ve partisinin “düşünceleri ve duaları” Kraliyet Ailesi ile birlikteydi.

Muhalefetteki Liberal Demokratların lideri Ed Davey, Twitter üzerinden söyledi“Bütün ulusun düşünceleri ve duaları” Kraliçe ve ailesiyle birlikteydi ve hepimiz onun tamamen iyileşmesini umuyor ve dua ediyoruz”.

Resmi Başbakan David Cameron, Twitter üzerinden gönderdi“Bu endişe verici zamanda Majesteleri Kraliçe ve Kraliyet Ailesine yürekten düşünceleri ve duaları”.

Ve Tony Blair1997-2007 yılları arasında İşçi Partisi Başbakanı, “düşüncelerinin ve dualarının” Kraliçe ve ailesiyle birlikte olduğunu söyledi.

Commonwealth’ten, Kanada Başbakanı Justin Trudeau şu mesajı tweetledi:

16:55

Dini kuruluşlar dayanışma mesajları gönderiyor

Kraliçe’nin sağlığıyla ilgili endişe mesajları gönderecek pek çok kişi arasında Canterbury Başpiskoposu ve dünya çapında kiliseleri temsil eden Anglikan Komünyonu da var.

“Tanrı’nın varlığı Majestelerini, ailesini ve Balmoral’da ona bakanları güçlendirsin ve teselli etsin.” Canterbury Başpiskoposunu tweetledi, Justin Welby.

Mesaj göndermek için diğerleri şunları içerir: Katolik kilisesi, İngiltere’nin Hahambaşısı, ve İngiltere Müslüman Konseyi.

16:42

Olağandışı kraliyet açıklamasına tarihçi yorumlar

Yazar ve tarihçi Matthew Dennison, doktorların Kraliçe’nin sağlığının nasıl gelişeceği konusunda mühlet olmayabileceklerini söylüyor – durumun ciddiyeti göz önüne alındığında Buckingham Sarayı’nın iletişim ihtiyacı hissedeceğini de sözlerine ekliyor.

“Bence duyurunun kilit noktası doktorların endişesi. Böyle bir açıklamanın yayınlanacağını ve eğer olmasaydı, ülke çapında ve aslında Commonwealth’de neden olacağı kaçınılmaz huzursuzluk göz önüne alındığında olacağını sanmıyorum. Kraliçe’nin doktorlarının bu endişesinin gerçek nedeni, “dedi Sky News’e.

“Kraliyet ailesi için bu çok zor çünkü hayatları son derece halka açık. Ve çoğumuz için sağlığımıza özel bir şeymiş gibi davranabiliriz. Ve elbette kraliyet ailesi sağlıklarının çoğunlukla özel olmasını isterdi. durumda, bilirsiniz, hâlâ hükümetin yürütme organının bir parçası olan ama aynı zamanda çok sevilen bir şahsiyet olan, hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekten saygı uyandıran bir hükümdarın sağlığından bahsediyoruz.

“Bence kraliyet ailesi kendisini bu zor durumda buluyor ve bazı bilgileri yayınlamaları gerekiyor. Yine de, elbette, tacın onurunu ve ayrıca Kraliçe’nin kendi insanlık haysiyetini korumanın bir parçası olarak, biz buradayız. gereksiz ayrıntılara yer verilmedi.”

16:11

Aile, Kraliçe’nin yanında olmak için acele ediyor

Prens Charles – Galler Prensi ve tahtın varisi – karısı Camilla ile birlikte, İskoçya’daki yazlık ikametgahı Balmoral Kalesi’nde Kraliçe ile birlikteler.

Kraliçe’nin ikinci çocuğu Prenses Kraliyet Prenses Anne de öyle. Diğer çocukları – Prens Andrew (York Dükü) ve Prens Edward (Wessex Kontu), karısı Sophie ile birlikte kaleye doğru yola çıktılar.

Cambridge Dükü, Charles’ın en büyük oğlu ve Kraliçe’nin torunu Prens William da Balmoral’a gidiyordu. Cambridge Düşesi’nin çiftin çocukları ile Windsor’da kaldığı söyleniyor.

Bir sözcü, William’ın kardeşi Prens Harry ve bir dizi etkinlik için İngiltere’de bulunan eşi Meghan’ın da İskoçya’ya seyahat edeceklerini söyledi – ancak Sky News o zamandan beri Harry’nin karısı olmadan yalnız seyahat ettiğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan çift, Perşembe gecesi Londra’da bir yardım etkinliğine katılacaktı.