Kübalı müzisyen Pablo Milanés 79 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Grammy ödüllü Kübalı müzisyen Pablo Milanés 79 yaşında hayatını kaybetti. Temsilcilerine göre Milanés, İspanyol başkentinde hastalandıktan sonra Madrid’de hastaneye kaldırıldı. Kanser tedavisi görüyordu.

Milanés, 1959 Küba devriminin hemen ardından 60’larda yükselen bir müzik türü olan Neuva Trova’nın kurucularından biriydi. Amerika’daki (medeni haklar hareketi) protesto şarkılarından ilham alan Neuva Trova, sosyal sorunların hikayelerini anlatmak için hikaye anlatımını birleştiriyor.

Sonuç olarak, Fidel Castro’nun saltanatı sırasında müzisyenler Silvio Rodriguez ve Noel Nicola ile birlikte müziğine politikayı dahil eden bir kültürel ikon olarak övüldü.

Devrimi desteklemesine rağmen, Castro’nun hükümetinin ilk yıllarında, ‘alternatif’ ifade biçimi oldukça şüpheli olduğundan, sık sık yetkililer tarafından tacize maruz kaldı.

Milanés, kariyerine ilk yıllarında yerel radyo ve televizyon yarışmalarında şarkı söyleyerek başladı. Ailesi Havana’ya taşındıktan sonra, 1950’lerde Havana’nın Müzik Konservatuarı’nda kısa bir süre eğitim gördü.

Kötüleşen sağlığı nedeniyle Kasım ayı başlarında konserlerini iptal etmek zorunda kaldı. gibi şarkılarıyla tanınırdı. yolanda, Yo Me Quedo (Kalıyorum)ve Amo Esta Isla (Bu Adayı Seviyorum).

Raporumuzu yukarıdaki görüntü oynatıcıdan izleyin