Meksika'da Eğitimin Evrimi; Gelecek için uyarlama

Leila

Global Mod
Global Mod
Aynı şekilde, şirketler eğitim planlarını yeniden yapmalı ve güncellemeli ve eğitimi ayrılmaz bir yön haline getirmelidir. Araştırmaya göre bağlamda koymak Meksika'da yakınlaşmanın başarısının anahtarlarını deşifre etmekEY tarafından 2024'ün sonlarında hazırlanan, ülkemize taşınan kuruluşların yaklaşık% 80'i dijital becerileri veri analizi olarak görüyor, yazılım ve nicel akıl yürütme. Ayrıca, Yumuşak Beceriler – İngilizce alanı veya kişilerarası ilişkiler kurma becerileri gibi – her iki yeterlilik türünü birleştiren bir eğitimin öneminin altını çizen.

Meksika'daki eğitim modeli, pratik becerilere daha fazla odaklanmaya başladı. Kurumlar, ezberleme ve teoriye odaklanan geleneksel eğitimin artık öğrencileri çalışma dünyasının zorluklarıyla yüzleşmek için gerekli araçlarla donatacak kadar yeterli olmadığını kabul etmeye başlamıştır. Proje tabanlı öğrenme ve dijital teknolojilerin kullanımı gibi aktif metodolojilerin dahil edilmesi, öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve işbirliği gibi beceriler geliştirmelerine izin vermiştir.

Şu anda, Yakın Bu dönüşüm için hala bir katalizördür. Bu fenomen, lojistik, ileri üretim ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda nitelikli profesyoneller için artan bir talep yaratmıştır. Eğitim kurumları, bu talebe, akademik programlarını bu alanlarda eğitimi içerecek şekilde ayarlayarak, mezunların çevikliğe ve uyarlanabilirliğe değer veren bir işgücü piyasasına entegre olmaya hazır olduklarını arayarak yanıt vermiştir.

EY'nin raporu ayrıca, dijital becerilere yönelik yüksek talebe rağmen, Meksika'ya gelen şirketlerin% 50'sinin, özellikle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında (STEM) gerekli yeterliliklere sahip çalışanları bulmakta zorluklarla karşılaştığını ortaya koymaktadır. Bu, eğitim kurumlarının piyasa beklentileri ile uyumlu olması, sadece teoriyi öğretmekle kalmayıp aynı zamanda öğrencileri kariyerlerinde karşılaşacakları teknik zorluklara hazırlayan programlar sunma ihtiyacını vurgulamaktadır.

Öte yandan, AI birçok sektörde gereken yeterlilikleri yeniden tanımlamaktadır. Rapora göre bir örnek alıntılamak için 2025 için yönetim konseylerinin öncelikleri EY, AI, katılımcıların% 92'si için bir fırsat olarak görülüyor ve gelişmekte olan teknolojilerin benimsenmesine yönelik genelleştirilmiş iyimser bir yaklaşım öneriyor ve bu araçları ele alma yeterliliğine sahip profesyonellere olan ihtiyacı vurgulamaktadır.