Meksikalı şirketler AI ister, ancak insanlarını eğitmeyi unuturlar

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir yarış arabasına yatırım yapmak, pilotları işe almak ve onları sürmeyi öğretmemek ve neden ayrılmadığımızı merak etmek gibidir veya Çukur Bu 'Carrazo' ile.

En yaygın anlatı, AI'nın üretkenliği dönüştüreceği, maliyetleri azaltacağı, süreçleri hızlandırması ve yeni iş fırsatları açacağıdır. Ve bu doğru. Ancak sahnede eksik bir parça var: bu araçları organizasyon içinde stratejik olarak çalıştırma insan kapasitesi.

10 dakikalık bir öğretici görmek veya ChatGpp'den “her şeyi yapmasını” istemek dijital bir strateji olarak nitelendirmez. AI, şirketlerde çok azının konuştuğu yeni bir dildir. Sadece birkaçı anlarsa, şirketin geri kalanı işlevsiz hale gelir.

AI kimsenin yerini almaz, ancak kanıtlar

IA, işleri otomatik olarak değiştirmez. Yaptığı şey, birçok pozisyonda dijital becerilerin eksikliklerini soymaktır. Nasıl yazılacağını bilmeyen liderler var Çabuk Tabii ki, mantıksal bir dizi tasarlayın veya otomatik bir araç tarafından oluşturulan sonuçları doğrulayın.

AI, insanların yerini almaz, öğrenmeyen insanların yerini alır. Sorun kültüreldir, çünkü eğitim hala bir yatırım olarak değil, bir masraf olarak algılanmaktadır. Ve meydana geldiğinde, genellikle “zor” alanlara programlama olarak odaklanır ve kararlar veya tasarım stratejileri alanları dışarıda bırakır. Sanki sadece mühendisler yapay zekayı anlamak zorundaydı. Ciddi hata!

Bunu tekrar tekrar gördüm: etkisini değerlendirmek için kullanım vakalarını tanımlamadan IA araç lisansları satın alınır. Yeni veya rekabet için modaya giriyorlar, ancak yakında iç beceriler olmadan bu yeniliğin hayal kırıklığı haline geldiğini keşfediyorlar.

Çoğu AI aracı yalnız çalışmaz. Tasarım, kanıt ve hata, kriterler, yorumlama gerektirirler. Farkı yaratan şey, insanların teknolojiyle nasıl etkileşime girdiği ve bu trenlerdir.

Herhangi bir alandan, bir AI'ya nasıl ihtiyacınız olduğunu sormak için neyin doğru bir şekilde sorulacağına hakim olan bir profesyonel, verimliliğinizi çoğaltabilir. Ama bu doğaçlama değil. Öğretilir, uygulanır ve kurumsallaşır. AI'daki eğitim, dönüş veya büyüklüğüne bakılmaksızın şirketin DNA'sının bir parçası olmalıdır.

İşleri doğru yapan şirketler nerede?

Neyse ki, başka bir yaklaşım gösteren örnekler var. Yapay zekayı bir aksesuar olarak değil, kültürel bir eksen olarak entegre eden kuruluşları gördüm. Öğrenme yollarını hesaplama düşüncesini içerecek şekilde yeniden tasarlayan şirketler, iş hedeflerini AI ile çözümlere dönüştürmek için mantık, önyargılı analiz ve oturumlar istemektedir.

Hepsi bir şey paylaşıyor: Öğrenmenin izole bir olay olmadığını, bir sistem olduğunu anlıyorlar. Yılda gevşek bir eğitim yapmazlar, ancak yaşayan bir kültürü teşvik ederler Upkilling. Soru soracak bir kültür, hatanın inovasyonun bir parçası olduğu ve liderlerin de öğrendiği cevap vermek kadar değerlidir.