MEP Ödülleri: En iyi AB milletvekilleri için bu yılın kazananlarıyla tanışın

Leila

Global Mod
Global Mod
Brüksel, en seçkin yasama çalışmalarını yürüten Avrupalı milletvekillerini onurlandıran yıllık bir tören olan 2022 MEP ödüllerini kutlamak için Çarşamba akşamı bir araya geldi.

Kuzey ülkeleri ve sosyalist grup, zaferler listesinin başında yer aldı.

Ödüllerin verilmesinden bu yana 18. olan bu yılki baskıda, en iyi genç lider ve en iyi parlamenter asistanı da dahil olmak üzere toplam 16 kategori yer aldı.

Kazananlar arasında Renew Europe’un liberal grubuyla birlikte oturan Estonyalı bir MEP olan Urmas Paet de vardı. Paet’e, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı nedeniyle yeni bir boyut kazanan karmaşık bir dosya olan güvenlik ve savunma ödülü verildi.

Euronews’e konuşan Paet, “Çalışmalarımdan dolayı bu takdiri aldığım için mutluyum. Hoş bir şekilde şaşırdım.”

Ukrayna’daki savaşı, siber güvenlik ve Arktik politikasını örnek vererek, “Bunun, sürekli olarak üzerinde çalıştığım konular nedeniyle olduğuna inanıyorum” diye ekledi.

“En önemli şey Ukrayna’daki savaşın sona ermesi ve Ukrayna’nın tüm topraklarının kontrolünü yeniden kazanmasıdır” dedi. “Savaş suçları da dahil olmak üzere saldırganın cezalandırılması için.”

Diğer liberal kazananlar arasında, AB-Çin stratejisi raportörü olarak çalışmasına borçlu olduğu ekonomi ödülünü eve götüren Belçikalı Hilde Vautmans ve halkın COVID-19 yanıtı için seçimini alan Macaristan’ın Katalin Çek’i yer aldı.

Yarım bisikletteki en büyük oluşum olan merkez sağ Avrupa Halk Partisi’nden (EPP) onurlandırılan MEPS, Finlandiya’dan Petri Sarvamaa (tarım ve kırsal kalkınma), Hollanda’dan Axel Voss (dijital strateji ve tek pazar), Portekiz’den Maria Graça Carvalho’yu içeriyordu. (inovasyon) ve Kıbrıs’tan Loucas Fourlas (sağlık ve esenlik).

Fourlas, “Bana her zaman vatandaşlara verdiğim sözü hatırlatacak. Bu ödülü hastalara ve ailelerine adıyorum” dedi.

MEP, Kıbrıs Cumhurbaşkanı’ndan kişisel tebrik aldı Nikos Anastasiadiskanserden etkilenen çocuklarla yaptığı çalışmaları övdü.

Güvenlik ve savunma ödülünü Estonyalı Urmas Paet evine götürdü.

‘İklim krizi feminist bir yanıt gerektiriyor’

Yeşiller ayrıca eve birçok ödül aldı.

Finlandiyalı Heidi Hautala, son Avrupa Parlamentosu Başkanını yenerek halkın kamu hizmetinde üstün başarı tercihini aldı David Sassoli21 yaşında seçilen en genç milletvekili olarak tarihe geçen Danimarkalı Kira M. Peter-Hansen ise en iyi genç lider ödülünü aldı.

Yine Yeşiller’den İsveçli Alice Bah Kuhnke, çevre ve iklim eylemindeki çalışmalarıyla tanındı.

Euronews’e verdiği demeçte, “İklim krizi, feminist bir yanıt ve kesişimsel bir yaklaşım gerektiren bir insan hakları krizidir. Yeşil çalışmamızı farklı kılan da budur.”

“Benim için bir iklim krizinde olduğumuzu ve bu kabulün tüm politika çalışmalarımızda mevcut olduğunu kabul etmemiz çok önemli. Ayrıca iklim adaletini sağlama çabamızda sosyal perspektifin de unutulmamasını sağlamalıyız.”

Bah Kuhnke, AB’nin Paris Anlaşması tarafından belirlenen 1,5°C hedefine uymaya odaklanması, fosil yakıt sübvansiyonunu sona erdirmesi ve yeşil geçişin “adil” olmasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Sosyalist cephe toplam beş ödülle en fazla ödülü topluyor: Hırvat István Ujhelyi (hukukun üstünlüğü ve insan hakları), İsveçli Jytte Guteland (enerji ve araştırma), Macaristan’da István Ujhelyi (ulaşım ve turizm), İsveç’te Konutun İncir ( çeşitlilik ve kapsayıcılık) ve Danimarka’dan Christel Schaldemose (tüketici hakları).

Christel Schaldemose, Dijital Hizmetler Yasası müzakerelerine öncülük ettikten hemen sonra tüketiciler için ödülü evine götürdü.

Schaldemose’un zaferi, Google, Facebook ve Amazon gibi çevrimiçi platformlarda bir dizi yükümlülük ve sorumluluk kuralı getiren yenilikçi bir yasa olan Dijital Hizmetler Yasası’nın (DSA) baş raportörü olduğu için sürpriz olmadı. olan fiil, son aşamalardayasama sürecinin, içerik denetimini güçlendirmeyi ve dezenformasyon ve yasa dışı içerikle mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Polonyalı sosyalist MEP Robert Biedroń’un danışmanı Monika Sikora en iyi parlamenter asistan ilan edildiğinde sosyalistler altıncı galibiyetini elde ettiler.

“Bu, kadın hakları için mücadeleyi sürdürmek için yeni bir enerji veriyor” dedi.

Çarşamba günü tören düzenlendi Parlamento Dergisive şehrin kuzeyindeki modern alışveriş bölgesi Docks Brussels’de gerçekleşti.

Kısa listelerin çoğunluğu, insanların seçim kategorileri dışında kazananları da seçen dört kişilik bir jüri tarafından seçildi.

Gala öncesinde, birkaç MEP, Novartis ve Huawei gibi bazı özel sponsorların katılımının sorunlu olduğunu savunarak gösteriyi boykot etmeye karar verdi.

Bah Kuhnke Euronews’e verdiği demeçte, “Huawei gibi şirketlerin bu ödüllere sponsor olmaya davet edilmesinin uygunsuz olduğunu düşünüyorum.” “Gelecekte daha kısıtlı işbirliklerinin olması ve bunun yerine sivil toplum kuruluşlarını dahil etmenin daha değerli olacağını düşünüyorum.”