Mohammed Siraj, ‘Finalin Oyuncusu’ Nakit Ödülünü Asya Kupası Saha Personeline Verdi

Leila

Global Mod
Global Mod
Mohammed Siraj, 2023 Asya Kupası saha ekibiyle birlikte© X (eski adıyla Twitter)

Taraftarları tarafından ‘Miyan Sihiri’ olarak da bilinen Mohammed Siraj, final maçının ardından R Premadasa stadyumunda, ‘Finalin Oyuncusu’ para ödülünü saha ekibine, bu başarıyı garantiye almak için gösterdikleri yoğun çabadan dolayı ithaf ederek kalpleri kazandı. Final maçı ve daha önceki bazı maçlar da yağmur nedeniyle yaşanan kesintilerin ardından devam etti. Hindistan’ın Pakistan ve Nepal’e karşı oynadığı grup aşaması maçı ve Sri Lanka ile Pakistan arasındaki Asya Kupası finalinde belirleyici olan maç gibi, Sri Lanka’daki Asya Kupası boyunca birçok maç yağmurdan etkilendi. Siraj, “Bu para ödülü saha görevlilerine gidiyor. Onlar olmasaydı bu turnuva mümkün olmazdı” dedi.

Yıldız atıcı daha önce Sri Lanka’nın atış sayısını yaklaşık 15 overda 50’ye çıkaran şiddetli bowlingiyle Hintli hayranların kalbini kazanmıştı.

Siraj, yedi overda altı wicket aldı.

“Burada biryani yok. Uzun zamandır iyi bowling oynuyorum. Daha önce kenarlarını kaçırıyordum. Ama onları bugün buldum. Küçük kapı daha önce kapanıyordu ama bugün salıncak vardı. Salıncak yüzünden daha dolgun bowling oynayacağımı düşündüm. Olduğu zaman Atıcı, “Hızlı atıcılar arasında iyi bir bağ kuruluyor, takıma faydalı oluyor… Benim en iyi büyüm” dedi.

Günün erken saatlerinde, Asya Kriket Konseyi (ACC) ve Sri Lanka Kriket (SLC), Colombo ve Kandy’deki küratörler ve saha personeli için hak ettiği 50.000 ABD Doları tutarında para ödülünü duyurdu.

ACC ve SLC ayrıca Colombo ve Kandy saha ekibine, yağmur nedeniyle yaşanan birçok kesintiye rağmen oyunu tamamlamadaki olağanüstü çabalarından dolayı şükranlarını sundu.

ACC başkanı Jay Shah, Pazar günü ‘X’i kullanarak saha personelini turnuva boyunca gösterdikleri sıkı çalışmadan ötürü övdü.

Bu makalede bahsedilen konular