Mucize bebek Nazimasu: Dünyaya 460 gram gelmişti yaşama tutundu

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Akdeniz ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Meryem Sevim, hamileliğinin 20. haftasında sancılarının başlaması üzerine eşi Kemal Sevim tarafınca Mersin Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne gdolayıldü.

Buradaki denetimlerinde gebeliğe bağlı yüksek tansiyon niçiniyle bebeğinin zehirlenme riski bulunduğu tespit edilen anne, ağır bakıma alındı.

Tedavisi bir ay süren annenin, hamileliğinin 24. haftasında dünyaya getirdiği 460 gram tartısında, 25 santimetre uzunluğundaki kızına Nazimasu ismi verildi.

Erken doğum niçiniyle organları gelişmediği için kuvöze alınıp teneffüs aygıtına bağlanan prematüre bebeğe, Yenidoğan Ağır Bakım Ünitesi uzman tabipleri Mustafa Akçalı ve Hüseyin Şimşek tarafınca akciğer gelişimi için tedavi uygulandı.

Şiddetli sürecin akabinde organlarının gelişmesiyle yükü 1950 grama, uzunluğu da 47 santimetreye ulaşan Nazimasu, hayat çabasını kazandı.
Annesiyle buluşan bebek, sıhhat bakılırsavlilerinin alkışlarıyla hastaniçin taburcu edildi.

Anne Meryem Sevim, Nazimasu`nun prematüre doğan ikinci bebeği olduğunu, Umut Can ismini verdikleri oğullarının 5 yaşına geldiğini söylemiş oldu.
Bebeğinin hayata tutunmasına katkı sunan sıhhat gruplarına teşekkür eden Sevim, “İkinci sefer bu duyguyu yaşadığım için doğuma dua ederek girip çıktım. Yalnızca bebeğimin sağlıklı olmasını diledim. İkimiz için de risk vardı lakin hayli şükür düzgün gitti. Evvel Allah`a, daha sonra hekim ve hemşirelerimize epey teşekkür ediyorum. Onlar için epey dua ediyorum.” diye konuştu.

Bu süreçte yaşadıklarını unutamayacağını lisana getiren Sevim, şunları anlattı: “Kızımın kalbi durdu, beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu. O içeride ne yaşadıysa, ben de kapısında tıpkı şeyleri yaşadım. Çok şükür o günden daha sonra kızım toparlandı. Çocuğumu alıp çıkacağım vakit Allah`a şükrettim. Allah, hekim ve hemşirelerimizden binlerce sefer razı olsun. Çok şükür kızımı kucağıma aldım. Hastaniçin memnunlukla, sevinçle, alkışlarla çıktık. Bu anı bekliyorduk. Çocuklarım her gün kardeşlerini soruyorlardı. Daima onları bırakıp hastaneye geliyordum. Onlar da artık memnunluktan havalara uçuyor. Ailemiz fazlaca memnun, şu an hayli düzgünüz.”

Sevim, kayınvalidesinin Nazima olan isminden esinlenerek bebeğe Nazimasu ismini verdiklerini de belirtti.