Ndayishimiye’yi keşfeden scout Ahmet Arslan yıldız oyuncunun kıssasını anlattı!

bencede

New member
Başakşehir’den, Nice’e transfer olan Youssouf Ndayishimiye’yi keşfedip Türkiye’ye getiren scout Ahmet Arslan, FANATİK’e konuştu. Genç orta saha oyuncusunu keşfettikten daha sonra uzun bir süre takip altına aldığını söz eden Arslan, “Burundi üzere bir ülkede oyuncu bulabilmek epeyce güç.

Çünkü güvenlik açısından sorunlu bir bölge. birebir vakitte ulaşım da çok problemli. Tüm bunlara karşın oyuncuyu tam 2 yıl boyunca takip ettim. Çok sayıda maçını izledim. Türkiye’ye getirmeye karar verdiğimde Yeni Malatyaspor’u ikna etmek için hayli uğraş verdim. Sonucunda de ikna ettik. 50 bin Dolar bonservisi vardı. Kulübüne bu parayı verdik” dedi.

‘Nereden buldular’ diyorlardı!

Oyuncunun Malatyaspor seyahatinin taban fiyat ile başladığını söyleyen Arslan, kelamlarına şu biçimde devam etti: “Malatyaspor’da da kendisine minimum fiyat maaş verildi. Tabi birinci geldiğinde reaksiyon gösterenler vardı. ‘Nereden getirdiler bu saatçiyi!’ diyorlardı. Kısa müddette kendisini gösterdi ve takımın en kıymetli modülü haline geldi. Tabi kendisini ispatlayınca maaşına artırım yapıldı, 10 bin Dolar’a oynadı. Akabinde da Başakşehir Kulübü erken davranıp ondaki potansiyelini kıymetlendirdi ve onu takımına kattı.”

‘Oyuncu keşfi fazlaca önemli’

“Sonuç olarak minimum fiyatla geldiği Harika Lig’den epey önemli bir bedelle gitti. Kulüplerimizin oyuncu keşfine ne kadar ehemmiyet vermesi gerektiğini bu transferle bir sefer daha anladık. Avrupa bunu en az 10 yıldır planlı biçimde yapıyor. 2014’te gittiğim bir turnuvada 12-13 yaş kümesini izleyen 5 büyük ligin oyuncu avcıları vardı. Biz hayli geç kaldık fakat bir daha de yetişebiliriz.”

FANATİK ÖZEL / Mertcan Polat