Nepal uçağının düştüğü yerde uçuş verileri ve kokpit ses kayıt cihazları bulundu

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Pazar günü Nepal’de düşen ve uçaktaki 72 kişiden en az 68’inin hayatını kaybettiği yolcu uçağının düştüğü yerden bir uçuş veri kayıt cihazı ve bir kokpit ses kayıt cihazı bulundu.

Nepal Sivil Havacılık Otoritesi sözcüsü, Pazartesi günü bulunan kutuların müfettişlere teslim edileceğini söyledi. Bu arada iki ceset daha bulundu. enkazı arayan kurtarma ekipleri.

“Düşeceğini bilmiyordum. Görgü tanığı Diwas Bohora, “Ateşe başladığımda, görüntüde de görebileceğiniz gibi, tıpkı bir savaş uçağının füzeden kaçmak için yana yatması gibi, uçak aniden yana yattı” dedi.

“Bunu gördüm ve mutlaka evlerimize doğru geleceğini düşündüm. Çarptıktan sonra burada her şey biter, ben de ölürüm diye düşündüm.”

Pazartesi akşamı, akrabalar ve arkadaşlar hâlâ yerel bir hastanenin önünde toplanmış durumdaydı. Birçoğu birbirini teselli ederken, bazıları cenazeler için sevdiklerinin cesetlerini eve götürebilmeleri için otopsileri hızlandırmaları için yetkililere bağırdı.

Yeti Havayolları uçağı, başkent Katmandu’dan 200 kilometre batıdaki Pokhara’ya 27 dakikalık uçuşunu tamamlıyordu.

Yetkililer, 38 kişinin kimliğinin belirlendiğini ve kazayla ilgili herhangi bir açıklamanın belirsizliğini koruduğunu söylüyor.

Görüntüyü yukarıdaki oynatıcıdan izleyin.