Öfkeli Fransız fırıncılar, yükselen enerji fiyatlarına karşı Paris’te yürüdü

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yükselen enerji fiyatları Fransız fırıncıları sert bir şekilde vurdu ve Pazartesi günü hükümetten daha fazla yardım talep etmek için Paris’te yürüdüler.

‘Fırın ve zanaatkarların bekası için kolektif’ tarafından örgütlenen örgütler, artan elektrik maliyetine karşı devlet destekli tarife kalkanı istiyorlar.

‘Hayatımda hiç göstermedim. Bu ilk kez olacak. İstediğimiz sabit enerji tarifeleri. Sübvansiyonlar değil, sabit bir tarife,’ dedi fırıncı Pascal Hubert.

‘Bugün iki kişiyi işten çıkarıyorum, pastacım ve satış elemanım, onların da bir hayatı olsa da, tıslayacak faturaları var, herkes gibi onların da bir hayatı var.

Tüm fırıncılar ileriye dönük yol konusunda kolektifle aynı fikirde olmasa da, hepsi bugünkü yürüyüşün arkasındaydı.

Pek çok Fransız da, esnaf fırıncıların gösteri yapmadıkça hükümet tarafından duyulmayacağını söylüyor.

Enerji krizi ve artan malzeme maliyetleri nedeniyle daha fazla fırının kapanmak zorunda kalmasıyla birlikte, bunun Fransa’da herhangi bir öğünün ayrılmaz bir parçası olan ekmek üretimi üzerindeki etkisi konusunda endişeler var.

Geçen yıl, çıtır çıtır kabuğu ve yumuşak içi ile dünyaca ünlü baget somunu UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesine eklendi.