‘Önce Takımı Koy’: Cheteshwar Pujara Virat Kohli’de 100’e Ulaşmak İçin Yavaşlıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Virat Kohli, Bangladeş’e karşı Dünya Kupası maçında 48. ODI tonunu attı© AFP

Hintli vuruş ikonu Virat Kohli, 2023 Dünya Kupası maçında Hindistan’ın Bangladeş’i mağlup etmesiyle ODI kriketinde 48. yüzyılını tamamlayarak şanlı kariyerinde yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Kriket camiası Kohli’nin yeni dönüm noktasını kutlarken, Kohli’nin oyunun sonunda yüze ulaşmak için yavaşlamasının doğru hamle olup olmadığını merak eden birkaç kişi vardı. Maçta, gol atamayan ortağı KL Rahul’un, Kohli’nin golü atmasını sağlamak için tekli maçları bile reddedeceği anlar vardı. Ancak Hindistan’ın tecrübeli oyuncusu Cheteshwar Pujara bu yaklaşımdan memnun değildi.

“Her ne kadar Virat Kohli’nin o 100 puanı almasını istesem de, oyunu mümkün olduğu kadar erken bitirmek istediğinizi aklınızda bulundurmalısınız. Net Koşu Hızınızın en üstte olmasını istiyorsunuz. Cheteshwar Pujara, ESPN Cricinfo’ya şöyle konuştu: “Net Çalıştırma Oranı için mücadele ediyorsanız geriye dönüp bakıp ‘bunu yapabilirdin’ demek istemezsiniz.”

Pujara, Kohli ve diğer Hintli oyuncuların bu temaya öncelik vermesi gerektiği görüşünde. Pujara, kişisel dönüm noktalarına gelince, oyuncunun zihniyetinin de önemli olduğunu düşünüyor.

“İşte bu noktada kolektif bir karar olarak, belki de biraz fedakarlık yapmanız gerektiğini hissediyorum. Takıma bakmak istiyorsunuz, takımı ilk sıraya koymak istiyorsunuz, ben de olaya böyle bakıyorum. Kilometre taşını istiyorsunuz ama bunu değil. takımın maliyeti. Bir oyuncu olarak her zaman bir seçeneğiniz vardır. Ancak bazı oyuncular, yüz tane almanın bir sonraki maçta onlara yardımcı olacağını düşünüyor. Yani bu, nasıl bir zihniyete sahip olduğunuza bağlı,” diye ekledi.

Avustralyalı efsane Matthew Hayden de konuyla ilgili görüş bildirdi ve formun oyuncuyu flört etmeye başlaması durumunda ısırabileceğini söyledi.

“İlk tepkim onun yüze ulaşma hakkını kazandığı yönündeydi. Bu turnuvalarda çok dikkatli olmalısınız. Bu tür şeyler önemlidir. Büyük Ian Bishop sık sık bundan bahseder, bu tür şeyler önemlidir. Spor tanrıları kötü niyetlidir. Mesela, eğer bu tür bir formla flört etmeye başlarsan o zaman sana sorabilir. Ama bu her ikisinin de aldığı bir karar. Benim bununla gerçekten bir sorunum yok.” Hayden dedi.

Bu makalede bahsedilen konular