Özbekistan için zafer! Ve Hırvatistan damgasını vurdu

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya Judo Şampiyonası’nda beşinci gün, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ekselansları Bay Shavkat Mirziyoyev’in Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Bay Marius Vizer ile tanıştığı etkinliğe katıldığı ve Judo için tarihi bir ana tanık olduğu etkinliğe katıldı. Özbekistan.

Davlat Bobonov bütün gün alevler içindeydi ve ev sahibi seyirciler kulaklarını sağır ederek, şu anki Olimpiyat Şampiyonu da dahil olmak üzere bir rakibini birbiri ardına geçerken ona tezahürat yapıyorlardı. Judo Efsanesi Ilias Iliadis, -90kg’da eski bir Dünya Şampiyonu olan koltuğundayken, yıldızlar hizaya girmek üzereymiş gibi görünüyordu.

Finalde rakibi, hızlı düşünen Judo’su olan İtalyan Parlati, Gürcistan’ın Avrupa Şampiyonu Luka Maisuradze’yi yenecekti.

Arkasında Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve tüm Özbek milleti ile kükreyen bir kalabalığın önüne çıkmak. İtalyan rakibini yendi ve Özbekistan’da bir kahraman olarak yerini sağlamlaştırırken Başkanı, stadyumu ve tüm ulusu ayağa kaldırdı.

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ekselansları Bay Shavkat Mirziyoyev, Bobonov’a altın madalyasını gururla takdim etti.

Finale gittiğimde, bizzat Başbakan yanıma gelip Başkanın finali izlemeye geleceğini söyledi ve Başkan bana madalyayı sunduğunda tam bir şoktaydım ve bunun hala bir rüya olduğunu düşünüyorum.” dedi heyecanlı bir Bobonov.

IJF’nin “Taşkent’e Atın” yarışmasının kazananları, IJF Genel Sekreteri Bay Jean Luc Rouge, IJF Genel Sayman Üyesi Bay Naser Al Tamimi ve IJF Genel Müdürü Vlad Marinescu tarafından tebrik edilmek üzere sahneye davet edildi.

-70kg kategorisi, hüküm süren Dünya Şampiyonu Barbara Matic’in geri döndüğü ve unvanını korumaya kararlı olduğu Hırvatların bir meselesiydi. Üst üste ikinci dünya finalinde yer almak için ön elemelerini geçti.

Takım arkadaşı ve eğitim ortağı genç Hırvat yükselen yıldız Lara Cvjetko ile yüzleşecekti.

Bütün gün birlikte ısındıktan sonra final, Matic için iyi hazırlanmış bazı temel çalışmalarla sona erdi ve ikinci dünya şampiyonluğunu kazandı. Yaklaşan bu döngü için kategorinin en iyisi olarak kendisini resmi olarak sağlamlaştırdı.

Madalyaları IJF Eğitim Direktörü ve Hırvatistan Judo Federasyonu Başkanı Dr Sanda Çorak takdim etti.

Bence artık Hırvatistan’ın zamanı. -70 kg’da yeni lider ülke şimdilik Hırvatistan ” dedi gülümseyerek Barbara Matic.

-70kg bronz yarışmasında Sportmenliğin güzel bir anı, Dünya ve Olimpiyat Madalyası sahibi Hollandalı Sanne Van Dijke’nin Japon rakibinin minderden çıkmasına yardım ederek gerçek Judo değerlerini sergilediğini gördü.

Ve Bay Cor van der Geest, saygılı bir kalabalığın önünde IJF Başkanı Bay Marius Vizer tarafından 8. Dan’ı ile ödüllendirildi.

Dünyanın dört bir yanından gelen heyecanlı judoseverler, dünya judo şampiyonumuzun -81kg Dünya Şampiyonu Tato Grigalashvili’yi bir kez daha görmek için toplanarak Humo Arena’da yeni nesil judoculardan ilham alan hayranlarıyla buluştu.