(ÖZET) Trabzonspor – Başakşehir maç kararı: 0-0

bencede

New member
Muhteşem Lig ‘de birinci yarının son haftasında en yakın takipçisi Konyaspor ’a fark atan başkan Abdullah Avcı idaresindeki Trabzonspor , Emre Belözoğlu ile son 10 maçta 8 galibiyet 2 birliktelik alan ve tepe yarışına katılan Başakşehir’i ağırladı.

Trabzonsporlu taraftarlar, Akyazı’da tribünleri tıklım tıklım doldururken eşitlik bozulmadı. Halil Umut Meler’in yönettiği 90 dakika 0-0’lık eşitlikle bitmiş oldu, Karadeniz devi 46, İstanbul temsilcisi 33 puana yükseldi.

46 puanla devreyi tamamlayan, Harika Lig’de en çok puan toplayan takım olarak tarihe geçen Fırtına, maç ziyadesiyle en yakın takipçisi Konyaspor’un 10 puan önünde liderliğini sürdürürken 3. sıraya yerleşen Başakşehir’in yenilmezlik serisi 10 maça yükseldi.

TRABZONSPOR FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞAKŞEHİR FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇTAN DAKİKALAR:

11′
Bakasetas’ın ceza alanı haricinden attığı şutta top kaleci Muhammet’te kaldı.

17′ Hamsik’in pasıyla ceza alanında topla buluşan Djaniny, boş durumda olan Bakasetas’ı gördü. Yunan oyuncunun sağ ayağıyla gelişine vurduğu top, Başakşehir savunmasından döndü.

20′ Trabzonspor, gole fazlaca yaklaştı. Başakşehir kalecisi Muhammet’in kısa düşen topunu denetim eden Abdülkadir Ömür, içe yanlışsız katetti ve pasını Dorukhan’a aktardı. Ulusal futbolcunun ceza alanı haricinden yaptığı vuruşta top üst direkten auta çıktı.

31′ Trabzonspor bir sefer daha direğe takıldı. Karadeniz takımın yıldız orta alanı Hamsik, sol kanattan aldığı top daha sonrası ceza alanına koşu yapan Cornelius’a mükemmel bir uzun pas gönderdi. Savunma gerisine koşu yapan Danimarkalı forvetin ceza alanı ortasından yaptığı aşırtma vuruşta top direkten auta çıktı.

32′ Trabzonspor’da Hüseyin Türkmen, sol kanattan içeri sokulmak isteyen Gulbrandsen’e yaptığı faul daha sonrası sarı kart gördü.

34′ Kazanılan hür vuruşta topun başına Edin Visca geçti. Boşnak yıldızın ceza alanı haricinden attığı şutta top kaleci Uğurcan Çakır’dan döndü.

41′ Bruno Peres’in sağ kanattan yaptığı ortaya yükselen Dorukhan, istediği baş vuruşunu yapamadı. Başakşehir’in genç kalecisi Muhammet, topu rahat bir biçimde denetim etmeyi başardı.

44′ Başakşehir’de Youssouf Ndayishimiye, Bruno Peres’e yaptığı faul daha sonrası sarı kart gördü.

45+1′ Abdülkadir Ömür’ün ceza alanı haricinden attığı şutta topu kaleci Muhammet, tek atakta denetim etmeyi başardı.

Birinci yarı 0-0’lık eşitlikle bitmiş oldu.

İkinci yarı başladı. Her iki ekip da maça başladıkları 11’lerle alanda.

48′ Visca’nın sağ kanattan karşıt tarafa uzun gönderdiği topla savunma gerisine sarkan Gulbrandsen, çizgiye katetti ve sol çaprazdan vuruşunu yaptı, çerçeveyi tutturamadı.

52′ Aleksic’in ceza alanı sol çaprazından yakın köşeye yanlışsız sert vuruşunda top kaleci Uğurcan’da kaldı.

63′ Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür ceza yayının gerisinden sol ayağıyla kaleyi denedi. Muhammed üzerine gelen topu zorlanmadan denetim etti.

73′ Başakşehir’de Gulbrandsen’in yerine Chadli, Berkay Özcan’ın yerine Deniz Türüç oyunda.

75′ Başakşehir’in sol kanattan gelişen atağında Chadli’nin pasına hareketlenen ve sırtı dönük bir biçimde topu alan Okaka, Hüseyin’e karşın topa vurmayı başardı. Kaleci Uğurcan üzerine yumuşak bir biçimde gelen topu zorlanmadan denetim etti.

76′ Trabzonspor’da Dorukhan ve Cornelius oyundan alınırken Siopis ile Koita oyuna dahil oldu.

78′ Trabzonspor ceza alanında Siopis’le birlikte atılım yapan Hasan Ali Kaldırım’ın topa eliyle oynadığı nedeni öne sürülerek Karadeniz takımı futbolcuları ve teknik heyeti penaltı bekledi, Halil Umut Meler ‘devam’ dedi. VAR’ı dinleyen Meler, penaltıya niçiniyet verecek bir durum olmadığını belirterek oyunu devam ettirdi.

83′ Trabzonspor’da sakatlanan Trondsen’in yerine İsmail Köybaşı oyuna dahil oldu.

88′ Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür’ün yerine Yusuf Sarı oyuna dahil oldu.

89′ Sol kanattan kullanılan kornere uygun yükselen Okaka’nın baş vuruşunda top Denswil’den sekti ve kaleye yöneldi. Uğurcan, son anda topu denetim ederken penaltı bekleyen ve ağır bir biçimde itiraz eden Okaka, sarı kart gördü.

Halil Umut Meler, son düdüğü çaldı ve 90 dakika 0-0’lık eşitlikle bitmiş oldu.

**