Operalia’nın yükselen yıldızları Bolşoy’u kasıp kavuruyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Musica, Operalia’nın 28. edisyonunda operanın yükselen yıldızlarıyla buluşuyor. Bu yıl, Moskova’nın ikonik Bolşoy tiyatrosunda ilk kez yıllık opera yarışması düzenlendi.

Üniversitedeki ilk yılımdan beri her zaman programımızın bir parçası olmayı hayal ettim. Herkesin videolarını izlerdim…. şu an bana gerçek gelmiyor. Her şey bitince her şey batacak bence. Şu anda rekabette, tüm bu duygularda, tüm bu toplantılarda çok yüksekteyiz, bu inanılmaz.

Mané Galoyan
Soprano

Operalia, opera endüstrisindeki genç yıldızların kariyerlerini keşfetmeye ve başlatmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı ve orkestra şefi Plácido Domingo tarafından 1993 yılında kurulan bu yılın en büyük ödülü Perulu tenor Ivan Ayon-Rivas ve Rus mezzosoprano Victoria Karkacheva’ya gitti.

Yarışmanın amacı, opera ve zarzuela kategorilerinde seçkin bir jüri heyeti önünde seçmelere katılabilecekleri dünyanın dört bir yanından en iyi yetenekleri çekmek. Ve para ödülü kazanmak veya katılmak birçok avantajdan sadece biridir. Jüri, uluslararası opera evlerinden genel yönetmenler ve kast yönetmenlerinden oluştuğu için, birçok şarkıcı tespit edildikten sonra gelecek yapımlarda rol almaya devam ediyor.

Her yıl 18-32 yaş arası 1000 civarında genç şarkıcı yarışmaya katılmak için başvuruyor. Üç saygın opera şahsiyetinden oluşan bir jüri, gönderilen kayıtları bir ile cilt arasında derecelendirerek dinler. Bu 1000 kişiden yaklaşık 40’ı Operalia’ya katılmak üzere seçildi.

En başından beri Opera ve Zarzuela’yı rekabete koyduk. Dünyanın her yerinden çok iyi hazırlanmışlar. İnanılmaz, inanılmaz, telaffuz, stil, duygu, bilirsiniz, müzikalite, bu yüzden çok, çok gurur duyuyorum.

Placido Domingo
Opera sanatçısı ve şef
Yeni insanlarla tanışırsın. Bu gerçekten harika bir deneyim. Operalia da bir nevi grup kaynaştırma etkinliği gibi… Biliyorsunuz yarışıyoruz ama aynı zamanda müzik yapmanın da keyfi var. Hepimiz arkadaşız.

Emily Pogorelc
Soprano