Parfüm tutkusu: Parisli bir girişimci kokudan ilham almak için Orta Doğu’ya bakıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
1989 yılında Paris’te doğan David Benedek, üçüncü nesil bir parfüm üreticisidir. Baba tarafından büyükanne ve büyükbabası, 1950’lerde Transilvanya’dan Fransız başkentine taşındı ve burada ilk butiklerini Palais-Royale semtinde açtılar.

“Ailem bugün hala dükkanın sahibi. Bu yüzden gerçekten parfümle çevrili büyüdüm. Aslında benim parfüm aşkım da böyle başladı,” dedi David Euronews’e.

Fransız Moda Enstitüsü’nde parfüm ve kozmetik eğitimi aldıktan sonra 2016 yılında kendi markası BDK Parfums’u kurdu.

“Gençken çok resim yapardım. Bu yüzden parfümümü yaratırken her zaman doku ve rengi düşünürüm ve ardından müşterime iletmek istediğim mesajı düşünürüm” diye ekledi.

Instagram’da bu gönderiyi görüntüle

BDK Parfums (@bdkparfumsparis) tarafından paylaşılan bir gönderi

David, mükemmel kokuyu yaratma sürecinin bir bilim olduğunu söylüyor.

“Biliyor musun, yemek pişirirken kendi tarifini oluşturman gerekiyor, değil mi? Ve parfümde ifade etmek istediğim ruh haline göre parfümcü ile farklı kombinasyonlar deniyorum ve formüle bakıyorum. İyi harmanlanmışsa, iyi dengelenmiştir. Ve aslında, bu zaman alıyor.

Euronews, BDK Parfums CEO’su David Benedek ile görüştü

Küresel parfüm pazarının 2027 yılına kadar 53 milyar Euro’ya ulaşması bekleniyor. David, Euronews’e Covid’in mevcut pazarları yönlendirmede büyük bir rol oynadığını söyledi.

“Bence özellikle COVID’den sonra…insanlar artık kendileri hakkında çok daha fazla deva alıyorlar… ve gerçekten onlara neşe getirebilecek şeylere odaklanıyorlar. Ve sonunda parfümün oyunun bir parçası olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeni kokusu Ambre Safrano’yu piyasaya sürdüğü Dubai’de Euronews’e konuşurken, kreasyonlarında kullanmayı sevdiği malzemeler hakkında da yorum yaptı.

“Burada, Orta Doğu’da … parfüm gerçekten onların eğitiminin bir parçası” dedi.

“[Orada] parfümlerimde kullanmayı sevdiğim yaygın ham maddeler var, örneğin sandal ağacı, vanilya gibi. İnsanları daha da duygusal hale getirmek için çok fazla misk kullanmayı seviyorum.

David, Orta Doğu ile eşanlamlı olan sıcak, misk kokusuna atıfta bulunarak, “Ud ağacını seviyorum” dedi. “Ud ağacı çok sembolik bir şeydir”

“Oud abramad adlı bir eserim var ve bu çok dokulu, dumanlı bir ud ağacı.”

Sentetik ve doğal parfüm bileşenlerinin kullanımına ilişkin tartışma, özellikle parfüm endüstrisinde hararetli bir tartışmadır. Ancak David, kendisiyle ilgili olarak bir taraf seçmek istemediğini açıkladı.

“Doğal ham maddelerden bile daha pahalıya mal olan harika sentetik ham maddelere sahip olduğunuzu düşünüyorum. Ve bence güzel bir parfüm yapmak için ikisine gerçekten ihtiyacın var. Sentetik [moleküller] kendilerini bir formülde ifade etme doğal isteğine sahiptir”.

“Bu yüzden BDK’da, özellikle misk olmak üzere hem doğal hem de sentetik hammaddeler kullanıyorum. Çiçek açıp üfleyen harika bir sentetik miskimiz var” dedi.

David, büyükanne ve büyükbabasının ona kariyeri boyunca aklında tutacağı değerli dersler verdiği sonucuna vardı.

“Bana bunu dürüstlük ve özgünlükle yapmayı öğrettiler. Ve bu benim yanımda tutmaya çalıştığım değerler” dedi.