Parlamento Paneli, SC ve ST Fakültesi Adaylarına Karşı “Önyargı”ya İlişkin İpuçları Veriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Panel, adayların eşit derecede parlak ve hak ettiklerini söyledi.

Yeni Delhi:

Bir parlamento paneli, Planlanmış Kast ve Planlanmış Kabile adaylarının, seçim kurullarının “önyargılı” değerlendirmesi nedeniyle eğitim kurumlarında öğretim üyesi olarak atanmaya kasıtlı olarak “uygun olmadıkları” ilan edildiğini söyledi.

Planlanmış Kastların ve Planlanmış Kabilelerin Refahı Komitesi Salı günü Lok Sabha'da “merkezi üniversiteler, mühendislik kolejleri, IIM'ler, IIT'ler, tıp enstitüleri, Navodaya Vidyalayas ve Kendriya Vidyalayas dahil olmak üzere özerk organların/eğitim kurumlarının rolü” hakkındaki raporunu sundu. Planlanmış Kastların ve Planlanmış Kabilelerin sosyo-ekonomik gelişimi.”

Kurul, hükümetin yeterli sayıda uygun adayın bulunamadığı yönündeki “basmakalıp” cevabını kabul etme eğiliminde olmadığını belirtti.

“Aslında bu, aynı derecede parlak ve hak eden SC/ST adaylarının değerlendirilmesine ilişkin doğru bir resim değil. Ancak, Seçim Komitesinin sırf SC/ST adaylarını mahrum bırakmak için yaptığı yanlış taraflı değerlendirme nedeniyle kasıtlı olarak 'uygun değil' olarak ilan ediliyorlar. Rapora göre “öğretim üyesi olma konusundaki meşru hakları”.

Lok Sabha Milletvekili Kirit Premjibhai Solanki başkanlığındaki panel, Yeni Delhi'deki AIIMS'deki öğretim kadrosu seçiminin başkan dahil yedi üyeden oluşan Daimi Seçim Komitesi tarafından yapıldığını belirtti.

“Komite, bu komitenin hiçbir üyesinin SC/ST topluluğuna ait olmadığını belirtmekten endişe duymaktadır… Temsil sağlamak ve çerçevelenen politikalara katılmak için SC/ST topluluğundan üyelerin zorunlu olarak seçim komitesine dahil edilmesi gerekmektedir. SC/ST çalışanlarının AIIMS'deki umutlarını arttırmak” dedi.

Panel ayrıca süper uzmanlık kurslarında rezervasyonun uygulanmadığını da işaretledi.

“Bunun sonucunda, SC/ST topluluğuna mensup üyeler süper uzmanlık derslerine girememekte, bu da bu adayların benzeri görülmemiş ve haksız bir şekilde yoksun bırakılmasına ve süper uzmanlık alanlarında kayıtsız öğretim üyelerinin tekeline neden olmaktadır.

“Rezervasyon politikası, SC ve ST öğretim üyelerinin orada da bulunmasını sağlamak için tüm süper uzmanlık alanlarında hem öğrenci hem de öğretim üyesi düzeyinde sıkı bir şekilde uygulanmalıdır. Bu amaçla komite, bu konuda etkili bir mekanizmanın kurulması konusunda kesin görüştedir. Raporda, SC ve ST doktorlarını ve öğrencilerini yurtdışına uzmanlık eğitimi almaya gönderin, böylece yeterli temsilleri tüm süper uzmanlık alanlarında gözle görülür şekilde görülebilsin” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)