Politikayı Yenmek, Babanın Kanser Savaşının Ortasında IPL’de ‘Yedek’ Suyash Nasıl ‘Etki’ Yarattı?

Leila

Global Mod
Global Mod
Yozlaşmış bir kriket ortamında ‘Vaftiz babası’ olmayan alt orta sınıf bir geçmişe sahip olan Suyash Sharma, sistemin bir ürünü olmayan o mükemmel Delhi kriket oyuncusu. Aslında sisteme rağmen başarıyı yakalamıştır. Sadece destek eksikliği nedeniyle mücadele etmek zorunda kalmadı, aynı zamanda korkunç kanser hastalığıyla savaşan babasının hastalığıyla ilgili stresle de uğraşmak zorunda kaldı.(LSG’ye Karşı SRH’den Özet) | IPL 2023 puan tablosu)

Delhi, bu tür olağanüstü yetenekleri tekdüze bir düzenlilikle çalkalamaya devam ediyor ve Doğu Delhi’deki Bhajanpura’dan 19 yaşındaki uzun saçlı, çoğunluğa katılan en son kişi.

Bir ‘darbe ikamesi’ olarak ilk çıkışını yapan habersiz Suyash, KKR’nin Royal Challengers Bangalore karşısında 81 turluk galibiyetinde 30’a 3 aldı. Kafa derisinde iki tanınmış kaleci-vurucu vardı – çok yönlü Karn Sharma dışında Dinesh Karthik ve Anuj Rawat.

Tel çerçeveli bacak kıran atıcı, neredeyse sinir belirtileri göstermedi. Kol hızı ve hareketinde belirgin bir değişiklik olmadan bacak kırarak ve aptalca bowling oynama yeteneği, kesinlikle koçların ve taraftarların hayal gücünü yakaladı.

Delhi’deki Bhajanpura, şehrin toplumsal isyanlarının merkez üslerinden biri olduğu üç yıl önce ün kazandı.

“Suyash için kolay bir yolculuk değildi. Eski Delhi iplikçisi Suresh Batra’nın öğrencisiydi ve kulübü için oynardı. Suresh ji’yi COVID-19’a kaybettik ve ondan sonra maç antrenmanı istediği için bana geldi. Ben Delhi teknik direktörü Randhir Singh, PTI’ye verdiği demeçte, ona DDCA liginde Madras Kulübüm ve açık turnuvalarda Run-Star kulübümde oynama şansı verdi.

Maddi durumu iyi olmayan bir aileden gelmeyen Süyaş için geçen yıl son derece zor geçmişti.

“Babasına kanser teşhisi kondu. Ama bence babasının tedavisinde ona çok yardımcı olan eski Delhi iplikçisi ve şu anki MI yöneticisi (yetenek avcısı) Rahul Sanghvi’ye sonsuza kadar borçlu kalacak.

Randhir, “Yardıma ihtiyaç olursa AIIMS’e bakabileceğimizi söyledim ama Rahul sayesinde babası Mumbai’de tedavi gördü. Ayrıca MI’daki duruşmalara da katılmıştı,” dedi.

Kalküta, Chennai veya Mumbai’den farklı olarak, Delhi kulüp kriket kazançlı değil çünkü kulüplerin hiçbiri para ödemiyor ve herhangi bir resmi sözleşme de yok.

Randhir, “Delhi kulübü kriketinde olduğu gibi Suyash’a hiçbir zaman bir şey ödemedik, kimse bir kuruş almıyor. Yalnızca profesyonelseniz, Hindistan için oynuyorsanız ve oynamanız istendiyse, bazı mali kazançlar olabilir,” diye açıkladı Randhir.

Madras Kulübü, Delhi kulüp devresindeki tanınmış kulüplerden biridir ve ünlü mezunları arasında Virender Sehwag ve Yuzvendra Chahal bulunmaktadır.

“Kulübümüzle ilgili bir şey var ki şimdiye kadar beş spinner IPL oynadı. Pawan Negi, Pradeep Sahu, Tejas Baroka, Chahal ve şimdi Suyash. Çocuklarımız Jesus & Mary College (JMC) sahasında antrenman yapıyor. Geçen yıl DDCA ligindeydi. Randhir, en çok googlies’inin öne çıktığını ve çok sayıda küçük kapıya sahip olduğunu söyledi.

Delhi kriketinde, bir kulüpten veya en az 10-15 oyu kontrol eden bireysel üyelerden güçlü bir destek almadıkça, yaş grubu takımlarında şans elde etmek Herkül’ün bir başarısıdır.

“DDCA Challenger Trophy turnuvasında yedi wicket aldı ve böylece beyaz top maçlarında Delhi U-25 takımına girdi. Ama komik olan ne biliyor musunuz? Beyaz top olarak görüldüğü için kırmızı top oyunlarından (CK Nayudu Trophy) düşürüldü. Birine şans vermezsen nereden bileceksin,” diye sordu Randhir.

İki Rajasthan Ranji yiğidi hayatının akışını nasıl değiştirdi?

Performans Suyash’ın elindeydi ve bunu U-25 eyalet takımını seçmek için bir deneme turnuvası olan DDCA Challenger Trophy’de yaptı.

Ancak bu yeterli değildi, çünkü DDCA çevresinde Suyash hakkında seçicilerin başkanı Gagan Khoda ve U-25 baş antrenörü Pankaj Singh’in eyaleti olan Rajasthan ikametgahından olduğuna dair yalanlar yayan yeterince insan vardı.

Ancak çocuk tüm kriketini Delhi’de oynadığı için bu bir yalandı ama hem Pankaj hem de Gagan onu BCCI U-25 turnuvası için beyaz top takımına aldı.

Eski Hindistanlı Pankaj, “Benim için önemli olan, denemeler sırasında onda gördüğüm yetenekti. Yetenekliydi ve onun U-25 takımında olmasını istedim,” dedi.

“Bir teknik direktör olarak onun temel özelliklerini kontrol etmek istedim. Her şeyden önce, topu yüzeyden çevirebiliyordu.

“Uske haath mein spin karne ke bu yeteneği kullan.” Çok uzun değildi ama teslimat tekniği iyiydi. Ve harekette fark edilir bir değişiklik olmadan hem leg-break (sağ elini kullanan oyuncudan uzaklaşır) hem de googly (sağ elini kullanan oyuncuya dönüşür) atabiliyorsanız, siz özel bir yeteneksiniz,” dedi Pankaj.

“Aslında, onun googly’sinin hızı neredeyse bacak kırılmasıyla aynı. Birçok bilek döndürücünün havada daha yavaş olduğunu ve bu nedenle de googly’nin hızının biraz daha az olduğunu göreceksiniz.” Bir oyuncunun tek bir Ranji Trophy, Vijay Hazare veya Syed Mushtaq Ali oyunu oynamadan IPL’de hemen parlaması ne kadar zor? “Zor olduğuna şüphe yok. Yeteneği olduğunu biliyordum ama üst düzey kriketin baskılarına dayanacak mizacı var mı? Benim sorum da buydu.

“KKR denemelerine gitmeden önce onunla sohbet ettim. Abhishek Nayar (KKR koçluk kadrosundaki en iyi adamlardan biri) bir arkadaşım ve Suyash’ı Abhishek’e tavsiye etmiştim. Ona ‘çocuk iyi’ dedim ve baskıyı yönetip yönetemeyeceğini kontrol etmesini istedi.”

Red ball kriket yapabilir mi?

Randhir, koğuşunun kırmızı top kriket oynamasını isterken, onu masa maçlarında gören Pankaj, beklentilerin hafifletilmesini istiyor.

“Delhi’de büyürken ne tür bir kriket oynadığını anlamalısınız. Bu sadece 30 ve 40 üzeri maçlar ve bu farklı bowling becerileri gerektiriyor. Oynayamayacağını söylemiyorum ama Delhi’de. alçak ve yavaş parkurlarda, daha kısa sınırlarda, hızı değiştirmek zordur.

“Dolayısıyla, belirli bir hızda ve uzunlukta bowling oynayan bu atıcılar günlük oyunlarda kullanıldığında, birinci sınıf seviyedeki vurucular onları kolay sınırlar için sağıyor. Her üstte 3-4 tur atarlardı ve bu çok fazla. Ama Googlies’in hızı ve serbest bırakılması öyle ki, beyaz top formatında kesin bir başarı elde ediyor,’ diye ekledi Pankaj.

Bu yazıda bahsedilen konular