Putin, stratejik caydırıcı güçlerin eğitimini yönetti

Adanali

Member
Rus hükümetinin faaliyetlerini yakından takip eden gazeteci kümesi ‘Kremlin pool’ tarafınca yapılan paylaşımda Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Rus stratejik caydırıcı kuvvetlerinin eğitimini izlediğini, bugünkü eğitimin bu yapılan bu çeşitten ikinci eğitim olduğunu tabir etti.

Rusya önderinin yönettiği bugünkü eğitim kapsamında ‘sahada’ balistik füzeler ve seyir füzeleri fırlatıldı. Havadan fırlatılan seyir füzeleri için TU-95MS uçakları kullanıldı. Kamçatka Yarımadası’ndaki Kura poligonuna Plesetsk Uzay Üssü’nden YARS kıtalararası balistik füzeleri ve Barents Denizi’nden Sineva balistik füzesi fırlatıldı.

Kremlin’in açıklamasında, “Stratejik caydırıcılık kuvvetlerinin eğitimi sırasında öngörülen misyonlar eksiksiz olarak tamamlandı, tüm füzeler belirtilen özellikleri doğrulayarak maksatlarına ulaştı” ifadelerine yer verildi.

Strateji caydırıcı kuvvetlerinin bu yılki birinci eğitimi, Ukrayna’daki özel askeri operasyonunun başlangıcından 5 gün evvel, 19 Şubat’ta yapılmıştı.

Şoygu: Rusya nükleer akına cevap olarak nükleer atakta bulunma eğitimi gerçekleştirdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Devlet Lideri Vladimir Putin’in önderliğinde düşmanın nükleer saldırısına karşılık olarak kapsamlı bir nükleer atakta bulunma eğitiminin tatbik edildiğini belirtti.

Rusya başkanına tatbikatın gidişatını rapor eden Şoygu, “Sayın Başkomutan, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim planına uygun olarak önderliğinizde Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerini yönetme eğitimi yürütülüyor, eğitim kapsamında düşman nükleer saldırısına karşılık olarak stratejik atak kuvvetleri ile kapsamlı nükleer atakta bulunma misyonları çalışılıyor” dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı: Nükleer güçlerin eğitimine Yars sistemleri, Tula nükleer denizaltısı ve 2 Tu-95 uçağı katıldı

Rusya Genelkurmay Lideri Valeriy Gerasimov, Rusya stratejik nükleer kuvvetlerinin eğitim tatbikatına Yars kıtalararası balistik füze sistemlerinin, Tula nükleer denizaltısının ve 2 adet Tu-95MS stratejik bombardıman uçağının katıldığını bildirdi.

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e tatbikata ait rapor sunan Gerasimov, çalışmalara Yars taşınabilir kara tabanlı füze sisteminin, Kuzey Filosu’nun Tula stratejik füze denizaltısının ve 2 adet Tu-95MS uzun menzilli stratejik bombardıman uçağının katıldığı bilgisini verdi.