Rekor kıran Ronaldo, art arda 5 Dünya Kupası’nda gol attı

Leila

Global Mod
Global Mod
Cristiano Ronaldo gözlerini kapattı, derin bir nefes aldı ve tarih yazdı. Portekizli forvet, Perşembe günü Gana’yı 3-2 yendikleri maçta 65. dakikada penaltı atarak beş Dünya Kupası’nda gol atan ilk erkek oyuncu oldu.

Her şeyi anlatan bir röportajın ardından Manchester United’daki sözleşmesi feshedildikten sadece birkaç gün sonra, muhtemelen son Dünya Kupası’nın başlangıcında skorunun konuşmasına izin verdi.

Ronaldo, “Bu çok güzel bir andı. “Beş Dünya Kupası’nda gol atan tek oyuncu olan dünya rekoru beni çok gururlandırıyor.”

Turnuvadaki gol serisini İran’a karşı aldığı bir penaltı ile başlattığı 2006’daki ilk maçından bu yana her Dünya Kupası’nda gol attı. Ayrıca Portekiz için uluslararası maçlarda 118 gol atarak dünya rekoru kırdı.

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, “Bence Cristiano bir fenomen, bir efsane. 50 yıl sonra da onu konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Gana, bir parça ustalık sayesinde uzatma süresinin dokuzuncu dakikasında neredeyse berabere kalacaktı.

Oyunun son hareketinde Gana’lı forvet Inaki Williams, Diogo Costa’nın arkasına saklanırken, Portekizli kaleci yerde yuvarlayarak topu uzaklaştırmaya hazırlandı. Williams, Costa’yı elinden aldı ve kaymasına rağmen topu kaleye doğru dürtmeyi başardı.

Portekiz defans oyuncusu Danilo, değiştirildikten sonra sığınakta oturan Ronaldo inanamayarak izlerken geri koştu ve topu uzaklaştırdı.

Bu arada, Richarlison Brezilya’nın Sırbistan’ı 2-0 yendiği maçta her iki golü de atarken, muhteşem bir akrobatik tekme, yakın mesafeden kolay bir vuruşun ardından geldi.

73. dakikada penaltı noktası yakınında tek dokunuşla topu havaya kaldırdığında sırtı kaleye dönüktü, ardından dönerek yerden sıçradı ve sağ ayağıyla topu ağlara gönderdi.

İlk Dünya Kupası’nda oynayan Richarlison, “Çocukluk hayalim gerçek oldu” dedi. “Onları geçmenin zor olacağını biliyorduk. İngiltere’de böyle savunma takımlarına karşı oynamaya alışkınım. Sahip olduğum fırsatlardan yararlanmak istedim ve bunu da yaptım.”

G Grubu’ndaki diğer maçta İsviçre, Kamerun’u 1-0 mağlup ederek Brezilya’nın ardından ikinci oldu. H Grubu’nda Uruguay ile Güney Kore arasındaki maç 0-0 berabere bitti.