Ring'den tavsiyeye. Boks bana iş hakkında ne öğretti

Leila

Global Mod
Global Mod
Isaac “Pitbull” Cruz gibi ilham verici figürleri destekleyen boks dünyasına katıldığım için şanslıydım. Onunla çalışmak, özellikle bu spor ve iş dünyası arasındaki derin paralellikleri keşfederken beni çok değerli bir öğrenme bıraktı. Her iki alanda da, gerçek test kolay zafer değil, her şey karşı göründüğünde ayakta durma yeteneğinde.

Bir karaciğer kancası aldıktan sonra kalkan bir boksör gibi, bir girişimci de koşullar onu yıkmakla tehdit etse bile ilerleme gücü bulmalıdır. Çünkü sonunda, şampiyonlar sıkıntı içinde dövülüyor.

Size bir örnek vereceğim: Bir gecede daha yüksek bir ürün ve daha düşük fiyatlara sahip bir rakiple karşı karşıya olan bir şirket hayal edin. Darbe güçlü, ancak bir fark yaratan şirketin yanıtı.

Ortalama bir girişimci felç olabilir, paniğe kaplanabilir ve hatta suçlu olabilir; Olağanüstü bir eylem farklı: Etkiyi asimile eder, stratejisini ayarlar, değer teklifini güçlendirir ve pazarıyla bağlantı kurmanın yeni bir yolunu bulur. Deneyimli bir boksörün zor bir dövüşün ortasında yapacağı şey budur.

Anahtar asla koruyucuyu düşürmektir. Ringde, rakip bir darbe attığında, iki seçeneğiniz var: blok veya karşı saldırı. İş dünyasında aynı. Ekonomik bir kriz geldi mi? Engelledi ve yeni bir gelir modeli bulun. Daha güçlü bir rakip ortaya çıktı mı? Stratejinizi ayarlayın ve bir tepki bırakın. Ama asla sorunun ortadan kaybolmasını beklemek için hareketsiz kalmazsınız, çünkü sizi nakavt için yıkacaklar.

Büyük bir yalan

Yıllardır, birçoğu girişimin bir filmde olmak gibi olduğuna inanıyordu: parlak bir fikriniz, mızraklar, milyonlar üretiyorsunuz ve sonsuza dek mutlu yaşıyorsunuz. Gerçek başka bir şey. İş yapmak daha çok dünya şampiyonu olmak için bir eğitime benziyor: Başkalarından önce uyanmak, eleştirilere, başarısızlıklara, zor anlara katlanmak ve buna rağmen ilerlemeye devam etmek zorundasınız.

Bunu kendi deneyimlerimde ve hayran olduğum girişimcilerle yakından gördüm. Katıldığım yönetim konseylerinde, zor kararlar vermenin günün bir parçası olduğunu öğrendim. Bir kriz geldiğinde, ağıt yakmak için zaman yoktur; Hızlı bir şekilde analiz edilir, strateji ayarlanır ve yüzüğün köşesindeki bir ekip olarak sıkı bir şekilde hareket eder, taktiği soğukluk ve odaklanma ile dikte eder.

Ringden iş dersleri

İşletmeye uygulanan bazı boks kuralları vardır, ortalama bir girişimci veya tartışmasız bir şampiyon olmak arasında bir fark yaratabilir:

1. Taktik Eğitim: Bir boksör ceza ile savaşmak ve desteklemek için eğitir. İş dünyasında, en kötüsü için hazırlıklı olmak anlamına gelir.

2. Strateji, doğaçlama değil: Strateji olmayan bir savaşçı kaybeder. İş dünyasında da aynı şey, bir kriz veya güçlü bir rakiple karşılaşırsanız, açık bir planla cevap vermelisiniz.

3. Ağrı direnci: En iyi boksörler pes etmiyor. İş dünyasında, eleştiri, rekabet ve olumsuz piyasa koşulları varsa kazanabilirsiniz.

4. Saldırı ve savunma: Tüm turlar saldırmayacak. Bazen beklemek, yeniden gruplandırmak ve gözlemlemek daha akıllıdır. İşletmede acele etmeyin, ayarlayın ve doğru zamana çarpmayın.

5. rakibinizi onurlandırın: Bir boksör asla kolayca kazanacağına inanarak yüzüğe gitmez. İş dünyasında, rekabetinizin zayıf olduğu için asla kabul edilmemiştir.