‘Rusya dışında her yere gideceğim’: Kaçan Ruslar Gürcistan’a varıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Vladimir Putin’in daha fazla yedek asker çağırma hamlesinin ardından ülkelerinden ayrılan Ruslar, Gürcistan’a vardıklarında Euronews’e konuşuyorlar.

Putin’in açıklaması, yaptırımların ortasında açık olan birkaç Avrupa destinasyonu arasında yer alan Belgrad ve İstanbul rotalarında uçuş fiyatlarının arttığını gördü.

Tiflis havaalanına gelen Rus Alexander, Euronews Georgia’ya verdiği demeçte, “Gürcistan’da bir iş bulmaya çalışacağım” dedi.

“O zaman göreceğiz […] Rusya dışında her yere gideceğim.

“30 yıldır Moskova’da çok çalıştığım her şey boşunaydı – eğitimim, işim, özel hayatım.

“Buraya elim boş geldim.

Rusya ile Gürcistan arasında direkt uçuş bulunmazken, Ruslar Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan gibi ülkeler üzerinden eski Sovyet cumhuriyetine dolaylı olarak seyahat ediyor.

Bir Rus sürücü olan minibüs Reuters’e verdiği demeçte, Rusya-Gürcistan kara sınırında trafiğin Çarşamba ve Perşembe günleri arasında yoğunlaştığını söyledi.

“Dün gece yarısından önce sınırı çok daha hızlı geçebiliyordunuz. Gece yarısından sonra ya çok sayıda araba geldi ya da sınır muhafızları daha yavaş çalışmaya başladı.”

Sınırı geçen çoğunluk kamera önünde konuşmak istemedi.

Euronews Georgia’ya konuşan bir adam, “Yaklaşık 10 kilometrelik bir kuyruk var” dedi. “Bugün sabah erkenden buraya geldim ve girmeyi başardım.

Başka bir adam şöyle dedi: “Bugün arkadaşımla konuştum. O Krasnodar’da (güney Rusya’da bir şehir). Sokaklarda erkek olmadığını söyledi. Garip olduğunu çünkü trafik sıkışıklığı, araba olmadığını söyledi. ..hepsi kayboldu.”

Tiflis, 2012’de Ruslar için vize şartını kaldırdı, ancak Moskova’nın 2008’deki savaştan bu yana Gürcistan ile diplomatik ilişkisi yok.