Rusya’nın güneyinde 10 bin askerin iştirakiyle gerçekleştirilecek tatbikatlar başladı

Adanali

Member
Rusya Güney Askeri Bölgesi basın servisinden yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki eğitim alanlarında 10 binden çok askerin katıldığı tatbikatların başladığı açıklandı.

Tatbikatlara, Güney Askeri Bölgesi’nin motorlu tüfek bileşenlerinin tabur taktik kümelerinin yanı sıra, Karadeniz ve Hazar filolarının kıyı birliklerinin askeri ünitelerinin katıldığı kaydedildi.

Açıklamada, onlarca eğitim alanında gerçekleştirilecek tatbikatlarda motorlu tüfek birlikleri, tank müfrezeleri ve topçu bataryalarının muharebe uyumunun işleneceği bilgisine yer verilerek şu sözler kullanıldı: “Volgograd bölgesindeki Danilovskiy ve Prudboy eğitim alanlarının yanı sıra, Astrahan bölgesindeki Aşuluk, Kuzey Osetya’daki Tarskoye, Stavropol bölgesindeki Nikolo-Aleksandrovskiy ve Servodski, Rostov Bölgesi’ndeki,Kadamovskiy ve Kuzminskiy, Çeçenistan Cumhuriyeti’ndeki Gvardeyskiy ve Alpiyskiy, Karaçay-Çerkesiya’daki Kobu-Bashi, İnguşetya’daki Nesterovskiy, Dağıstan’daki Dalniy, Kırım’daki Angarsk ve Opuk, Kuban’daki Rayevskiy eğitim alanlarında ateş eğitimi, taktik eğitim, savaş araçlarının kullanması ve özel disiplinleri kapsayan eğitimler verilecek.”

Açıklamada ayrıyeten tabur taktik kümelerinin, karşı batarya, keşif ve atak sistemlerinin bir modülü olarak havacılık ve keskin nişancılık dahil olmak üzere, yeni taktik hareket biçimleri konusunda eğitimi alacakları açıklandı.

Daha evvel, Rusya Batı Askeri Bölge Komutanlığı, Voronej, Belgorod, Bryansk ve Smolensk bölgelerindeki eğitim alanlarında yaklaşık 3 bin asker ve 300 askeri teçhizatın iştirakiyle tatbikatlara başladıklarını bildirmişti.