Sabalenka, Avustralya Açık’ta ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanmak için Kazakistanlı Rybakina’yı yendi

Leila

Global Mod
Global Mod
Aryna Sabalenka, Cumartesi günü iki güçlü oyuncunun yer aldığı heyecan verici bir finalde Kazakistan’ın 22. seribaşı Elena Rybakina’yı 4-6, 6-3, 6-4’lük setlerle yenerek Avustralya Açık’ta ilk Grand Slam şampiyonluğuna giden yolu patlatmak için sinirlerini dizginledi. kadın oyununda.

Sabalenka’nın üst üste yılın 11. galibiyeti, Yeni Yıl’da gelişmiş oyun zihniyetinin ödüllerini toplarken, Belaruslu beşinci sırayı Polonyalı Iga Swiatek’in ardından kariyerinin en yüksek sıralaması olan 2. sırasına taşıyacak.

Başarı, bir iç gözlem dönemini takip etti ve 24 yaşındaki oyuncu için, daha önce ana dallarda önceki üç yarı final yenilgisiyle en büyük sahnede ilerlemesini duygularının durdurmasına izin veren 24 yaşındaki oyuncu için.

Sezon öncesi spor psikoloğundan ayrıldı ve ayrıca geçmişte büyük anlarda başarısız olma eğiliminde olan ateşli servisini geliştirmek için bir biyomekanik eğitmeniyle çalıştı.

Sabalenka gazetecilere verdiği demeçte, “Bütün bu zorlu maçlardan sonra daha da keyifli.” “Şu anda kendimi biraz daha iyi anlamak için o zorlu kayıplara ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Bir hazırlık gibiydi.”

“Aslında o maçları kaybettiğim için mutluyum, bu yüzden şu anda farklı bir oyuncu ve farklı bir Aryna olabilirim.”

Sonuçlar, Adelaide International 1 unvanını kazandığı yılın ilk Grand Slam’inden önce belliydi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Melbourne’da Rus ve Belaruslu oyuncular ulusal bir bağları olmadan bireysel olarak rekabet ederken, Sabalenka bir majör kazanan ilk tarafsız atlet oldu. Ama değişikliğin önemini hafife aldı.

“Sanırım herkes hala benim Belaruslu bir oyuncu olduğumu biliyor. Hepsi bu,” dedi düz bir şekilde gazetecilere.

‘Kimse kolay olacağını söylemiyor’

Daha önce ilk Grand Slam’ini bitirdikten sonra keyifle yere düştü, ardından oyuncular kulübesindeki duygusal çevresini kucaklamadan önce ona sarılmak için Rybakina’nın yanına yürüdü. Sabalenka’nın teknik direktörü Anton Dubrov sevinç gözyaşları döktü.

Geçen yıl Wimbledon’da galip gelen Rybakina, Swiatek, Jelena Ostapenko ve Victoria Azarenka’yı devirdikten sonra 2001’de Jennifer Capriati’den bu yana üç Grand Slam galibini yenen ilk kadın olarak özgüveninde son zirveye ulaştı.

“Son maç tabii ki biraz gergindim. Kendi kendime ‘Kimse sana kolay olacağını söylemiyor, sadece son noktaya kadar bunun için çalışmalısın’ dedim.”

“Tüm bu duyguların üstesinden gelebildiğim ve bunu kazanabildiğim için çok mutluyum.”

Rybakina, rakibinin ilk büyük şampiyonluğu için ne kadar çok çalıştığını kabul etti.

“Umarım daha çok savaşımız olur,” diye ekledi. “Gelecek yıl geri gelmeyi dört gözle bekliyorum.. Benim için harika bir iki haftaydı ve umarım aynı sonuçları ve hatta daha iyi sonuçları alacağım.”

Akşamın ilerleyen saatlerinde, Jason Kubler ve Rinky Hijikata’dan oluşan Avustralya joker çifti, Hugo Nys ve Jan Zielinski’yi 6-4 7-6(4) yenerek çift erkekler şampiyonluğunu kaldırdı.