Saffet Akyüz: Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi

bencede

New member
TPFD Lideri ve eski ulusal futbolcu Saffet Akyüz, TGRT Haber Spor Spikeri Hakan Dede’nin ‘Top Sende’ programına açıklamalarda bulundu. Galatasaray Lideri Burak Elmas ve idaresinin, Fatih Terim’i göndermesinin yanlış olduğunu aktaran Akyüz, “Büyük kadroların hepsi şampiyonluk maksadıyla başlıyor. Galatasaray Kulübü de her vakit şampiyonluğa aday bir kadro. Kurulan ekip gelecek vaat eden bir ekip. Gelen liderin, geliş sebebinde artı bir paha olarak, büyük bir rekabetle geldi. Fatih Terim ögesi burada kıymetliydi. O yüzden birlikte yola çıkıldı ve yolun ortasında gereken kaideler oluştu mu? Doğal ki puansal olarak evet fakat bu kurulan kadronun vizyon ve gelecek vaat eden grup olduğu için hoca tarafınca bakıldığı vakit, orada büyük bir zahmet var. Zira benim oluşturduğum bir bedelle lider oluyorsun, bana sormadan ani bir biçimde yolların ayrılması, bu kim olursa olsun, baba-oğul içinde olsa bile sorun olur ve ortayı açabilir. O yüzden yaşanan süreç, Galatasaray açısında baktığımız vakit bilhassa hoca manasında epey zahmetli. Bir karar verilirken, birisini gönderirken onun yerine alacağın hoca da hayli değerli. O vizyonu taşıyor mu? Galatasaray maksatlarına yansıtan bir antrenör mü? Şu anki 4 maçlık dönemde baktığınız vakit Torrent bir antrenör, tahminen düzgün şeyler yapacaktır. Lakin Fatih Terim bir antrenör haricinde hareket eden, kadrosu yöneten, lider üzere hareket eden, liderin üstündeki sorumluluğu alan, medyayı susturan, istikamet veren, taraftarı ayağa kaldıran bir karakterdi. Geçmiş tarihine de baktığınız vakit tüm muvaffakiyetlerin yüzde 70’inde Fatih Terim var. Çok şık olmadı. Onun yerine gelecek adamın da bu özellikleri gördüğümüz kadarıyla yok. Yalnızca demeç verebiliyor. 4 maçlık dönemde şunu gördüm ki, Torrent biliyorsunuz Guardiola’nın yardımcısı; Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi” sözlerini kullandı.