'Sağır Kulak Döndü': Asyalı Para Madalyası Sahibi IndiGo'nun Kötü Muamelesini İddia Ediyor

Leila

Global Mod
Global Mod

Ülkeyi küresel etkinliklerde temsil eden engelli sporcu Suvarna Raj, Cumartesi günü IndiGo havayolu ekibini 'kötü muamele' yapmakla suçladı ve havayolu şirketinden uçağın kapısında kendisine kişisel bir tekerlekli sandalye sağlamasını istediğini ancak personelin yanıt vermediğini söyledi. Suvarna, Yeni Delhi'den Chennai'ye uçarken IndiGo mürettebatı tarafından kendisine kötü muamele edildiğini iddia etti. Suvarna, Cuma günü Chennai'ye giden uçuşta 39D(Koridor) numaralı koltuğu rezerve etmişti.

Cumartesi günü ANI'ye konuşan para-atlet şunları söyledi: “Havayolları defalarca bu tür olaylarla kötü şöhrete sahip oluyor. Ne zaman bir uçağa binsem, mürettebattan uçakta kişisel tekerlekli sandalye istemeyi önemsiyorum. Kapı. Bunu daha önce binlerce kez yaptım. Ancak birçok kez uçak kapısında tekerlekli sandalye alamadım. Neden? Uçak kapısında tekerlekli sandalyemi istediğimde mürettebat 'Evet hanımefendi' diyordu. Suvarna ANI'ye “Ancak kabindeki tekerlekli sandalye dışında tekerlekli sandalye yoktu” dedi.

Mürettebat üyelerinin 'tavırı' ve ilgisizliğine de kaşlarını çatarak şunları söyledi: “Onlara 10 kez kişisel tekerlekli sandalyemi uçağın kapısında istediğimi söyledim ama ne kadar sorarsam sorayım kulaklarını tıkadılar. Dün üç yönetici gelip bana uçağın kapısında tekerlekli sandalye sağlanmasına ilişkin bir politika olduğunu söyledi. O halde bana neden tekerlekli sandalye sağlanmadı?”

“Endişemi dile getirdim ve havaalanı yetkililerine şikayette bulundum. Dünden önceki gün bir güvenlik görevlisi, kendisi de tekerlekli sandalyeye mahkum olan arkadaşımdan kontrol için sandalyeden kalkmasını istedi. Ondan da kalkmaması istendi. sadece bir kez ama üç kez ayağa kalktı. Arkadaşım yapamayacağını söyledi ama mürettebat üyesi 'Ayağa kalkabilirsin' diyerek ayağa kalkmasını istedi. İnsanların duyarlılığı nereye gitti? Akıllı ve duyarlı beyinlere ihtiyacımız varken akıllı şehirlere yöneliyoruz. Bu kötü muameleye karşı medyada sesimi duyurmak istedim. Lütfen özel engellilerin sorunlarına biraz daha duyarlı olun. ” dedi Raj.

Rs 3 lakh'a mal olan kişisel tekerlekli sandalyenin havayolu ekibi tarafından hasar gördüğünü iddia etti.

“Tekerlekli sandalyem hasar gördü. Bana 3 lakh rupi'ye mal oldu. Indigo tekerlekli sandalyemin hasarını ödemeli ve ben onun eski durumuna getirilmesini istiyorum. Havayolu şirketlerinin farklı engelli hastalara tekerlekli sandalye sağlama politikası varsa neden “Protokolü defalarca bozuyorlar mı? Hükümet sıkı önlemler almalı ve bu tür olayların neden bu kadar sık meydana geldiğini kontrol etmelidir.” dedi Suvarna.

Suvarna, Kore'deki 2014 Asya Para Oyunları'nda iki madalya kazanırken, 2013'teki Tayland Para Masa Tenisi Açık'ta da iki madalya kazandı.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular