Salih Uçan: Son şampiyondan, bir öbür şampiyona geldim

bencede

New member
FIFA’nın ulusal ekip maç takvimi niçiniyle verdiği ortayı Antalya’da pahalandıran Başakşehir, çalışmalarını Belek turizm merkezinde yaptığı idmanla sürdürüyor. Turuncu lacivertli takımda Beşiktaş ‘tan dönem sonuna kadar kiralanan Salih Uçan da ekiple birinci idmana çıktı. İdman ısınma hareketleriyle başlarken, toplu oyunlarla devam etti. Serdar Gürler, gruptan farklı kişisel çalışma yaptı.

‘SON ŞAMPİYONDAN DİĞER BİR ŞAMPİYONA GELDİM’

Başakşehir’in Beşiktaş’tan dönem sonuna kadar takımına dahil ettiği 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan, idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uçan, şampiyon bir kadrodan bir öteki şampiyon gruba geldiğini söylemiş oldu. Salih Uçan, “Son şampiyon gruptan bir diğer şampiyon kadroya geldim. Bunun için memnunum. 4 aylık bir müddetç var, elimden geldiğince Başakşehir ailesine yardımcı olmak istiyorum” dedi.

‘BEŞİKTAŞ DÖNEMİM ŞANSSIZ GEÇTİ’

Beşiktaş’ta epey fazla mühlet bulamadığını kaydeden Salih Uçan, “Bunun haricinde dönem başında yaşadığım sakatlık vardı. Biraz idman kaçırdım, daha sonra birkaç sakatlık daha yaşadım. Hastanede bir hafta kaldığım vakit içinder oldu. Açıkçası ligin birinci periyodu Beşiktaş’taki durumum şanssız geçti diyebilirim. Hastalık yaşanmasaydı, tahminen idman kaçırmasaydım, fizikî olarak kendimi daha üste çekseydim daha fazla oynayabilirdim. Şu andan itibaren önüme bakacağım” diye konuştu.

‘BELÖZOĞLU BENİ ARADI’

Teknik yönetici Emre Belözoğlu ile kadro arkadaşlığı olduğunu da söyleyen Uçan, “Teknik yöneticimiz Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe ‘den grup arkadaşlığım da var. Hocamız aradı, benimle ilgili görüşlerini söylemiş oldu, benim de aklıma yattı. Öbür gruplardan hocalarımız da beni aramıştı. Onların da tekliflerine teşekkür ediyorum. İnşallah hem benim, hem Beşiktaş, hem Başakşehir için düzgün olur” dedi.

Beşiktaşlı Pjanic’in Başakşehir’e gelip gelmeyeceği sorusuna, ‘Hayırlısı olsun’ karşılığını veren Salih Uçan, gayelerinin her vakit sahanın ortasında olmak ve gayret edebilmek olduğunu söylemiş oldu. Uçan, “Sahada bulunduğum müddet içerisinde meseleler yaşamadım. Alanda olmayınca problemler yaşıyorum. Bir futbolcu her vakit oynamak ister. Ben de buraya oynamak için geldim. İnşallah oynarım da. Ben kendimce daima şunu söylüyorum. Oynayınca sorun hayatıyorum, oynamadığım vakit içinder başlıyor. Her vakit forma rekabeti olacak, yalnızca burada değil” diye konuştu.

Adem AKALAN- Namık Kemal KILINÇ/ANTALYA, (DHA)