Şansal Büyüka’dan Fenerbahçe Lideri Ali Koç’a: Aykut Kocaman kendi kendine mi gitti?

bencede

New member
Milliyet muharrirlerinden Şansal Büyüka, Fenerbahçe gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“Fenerbahçe Lideri Ali Koç, Divan Heyeti toplantısında, “Kadro mühendisliğinde yanlışlar yaptık” dedi. Bir yöneticinin yanlışını kabul etmesi, birinci yanlışsız adımını atması manasına gelir. Lakin bu birinci yıl değil, ikinci yıl değil… Dördüncü döneme giriliyor, takım mühendisliğindeki yanlış itiraf ediliyor ancak birinci yanlışsız adım bir türlü atılamıyor.”

“Fenerbahçe bu kadar sıkça “kriz hocaları-nöbetçi hocalarla” yönetilemez. Futbolcular hocanın birkaç maçlık ya da birkaç aylık olduğunu herkesten yeterli biliyorlar, dikkate bile almıyorlar. Fenerbahçe’ye gelen bir oyuncu, ne kadar parlak bir müddetçten gelirse gelsin, niçin daima hep geriye gidiyor? Fenerbahçe aldığı bir oyuncuyu niçin ileri taşıyamıyor? Haydi ondan vazgeçtim, mevcut halini niçin koruyamıyor?”

“Fenerbahçe, otoritesi tartışılmaz bir hoca ile anlaşmak zorunda… Emekliliğe dayanmış değil, genç, hırslı, ekip üstünde otorite kuracak, alandaki oyuna imzasını atacak, futbolcuları hizaya sokacak ve söylemiş olduğini yaptıracak bir hocaya…”

“Fenerbahçe’yi ikinci sınıf kaleciler, üçüncü sınıf golcüler temsil edemez. O büyüklüğü taşıyamaz. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için harika bir kaleciye, biri kesinlikle 25 gol ortalamasını bulacak epeyce âlâ iki santrfora muhtaçlığı var. Kanatsız kuşlar üzere çırpınan santrforlarla lakin bu kadar olur.”

“Ali Koç çabuk karar verecek. Bir futbolcu için bir ay, bir hocayı almak için üç ay vakit harcamayacak. Hem yanlış yaptığını söyleyip, hem birebir yanlışa devam etmeyecek. UEFA kriterlerini falan artık mazeret olmaktan çıkaracak.”

“Ucuzdan, vasattan, kolay adamdan artık vazgeçecek. En güzelini, en kalitelisini alacak. Ali Lider şunu unutmasın; Alacağı dünya markası bir hoca, alacağı fazlaca kaliteli, üstün oyuncular; bugüne kadar aldığı 50’ye yakın vasat oyuncudan fazlaca daha ucuz maliyet oluşturur.”

“Başkan, yanlışını kabul ediyor, buna karşın gerçek adımı bir türlü atmıyor. Bu kadar dünya görüşü, bu kadar geniş bir etraf, sınırsız bir güç, inanılmaz ve katıksız bir Fenerbahçe sevgisi… Buna karşın, Ali Koç başkanlığında Fenerbahçe, tarihinin en acılı, en başarısız, en ızdıraplı günlerini yaşıyor. Sayın Lider, size yazık, Fenerbahçe’ye yazık…”

“Bari dört yıllık geçmişten ders alın. İnadı, gururu, “Ben bilirim” efelenmesini bırakın. Madem “yanıldım” diyorsunuz, çabucak bugün, bir gün bile geç kalmadan, birinci yanlışsız adımı atın. Size yanlışsız adımı attıracak insanların ihtarlarını dikkate alın. Yandaşları yanınızdan uzaklaştırın.”

“Adınıza, gücünüze ve Fenerbahçe’ye yakışır biçimde büyük oynamaya başlayın. Fenerbahçeli Crespo, “Geleceğe bakıyoruz” dedi. Bak da, “Her yer karanlık”, ne görüyorsun? Fenerbahçe Lideri Ali Koç, “Aykut Kocaman”ı ben kovmadım” dedi. Aykut Hoca kendi kendine mi gitti?”

“Fenerbahçe Lideri Ali Koç, Divan Heyeti toplantısında, “Kadro mühendisliğinde yanlışlar yaptık” dedi. Bir yöneticinin yanlışını kabul etmesi, birinci gerçek adımını atması manasına gelir. Lakin bu birinci yıl değil, ikinci yıl değil… Dördüncü döneme giriliyor, takım mühendisliğindeki yanlış itiraf ediliyor lakin birinci yanlışsız adım bir türlü atılamıyor.”

“Fenerbahçe bu kadar sıkça “kriz hocaları-nöbetçi hocalarla” yönetilemez. Futbolcular hocanın birkaç maçlık ya da birkaç aylık olduğunu herkesten âlâ biliyorlar, dikkate bile almıyorlar. Fenerbahçe’ye gelen bir oyuncu, ne kadar parlak bir müddetçten gelirse gelsin, niçin daima hep geriye gidiyor? Fenerbahçe aldığı bir oyuncuyu niçin ileri taşıyamıyor? Haydi ondan vazgeçtim, mevcut halini niçin koruyamıyor?”

“Fenerbahçe, otoritesi tartışılmaz bir hoca ile anlaşmak zorunda… Emekliliğe dayanmış değil, genç, hırslı, grup üstünde otorite kuracak, alandaki oyuna imzasını atacak, futbolcuları hizaya sokacak ve söylemiş olduğini yaptıracak bir hocaya…”

“Fenerbahçe’yi ikinci sınıf kaleciler, üçüncü sınıf golcüler temsil edemez. O büyüklüğü taşıyamaz. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için muhteşem bir kaleciye, biri kesinlikle 25 gol ortalamasını bulacak hayli düzgün iki santrfora muhtaçlığı var. Kanatsız kuşlar üzere çırpınan santrforlarla fakat bu kadar olur.”

“Ali Koç çabuk karar verecek. Bir futbolcu için bir ay, bir hocayı almak için üç ay vakit harcamayacak. Hem yanlış yaptığını söyleyip, hem tıpkı yanlışa devam etmeyecek. UEFA kriterlerini falan artık mazeret olmaktan çıkaracak.”

“Ucuzdan, vasattan, kolay adamdan artık vazgeçecek. En uygununu, en kalitelisini alacak. Ali Lider şunu unutmasın; Alacağı dünya markası bir hoca, alacağı fazlaca kaliteli, üstün oyuncular; bugüne kadar aldığı 50’ye yakın vasat oyuncudan epeyce daha ucuz maliyet oluşturur.”

“Başkan, yanlışını kabul ediyor, buna karşın hakikat adımı bir türlü atmıyor. Bu kadar dünya görüşü, bu kadar geniş bir etraf, sınırsız bir güç, inanılmaz ve katıksız bir Fenerbahçe sevgisi… Buna karşın, Ali Koç başkanlığında Fenerbahçe, tarihinin en acılı, en başarısız, en ızdıraplı günlerini yaşıyor. Sayın Lider, size yazık, Fenerbahçe’ye yazık…”

“Bari dört yıllık geçmişten ders alın. İnadı, gururu, “Ben bilirim” efelenmesini bırakın. Madem “yanıldım” diyorsunuz, çabucak bugün, bir gün bile geç kalmadan, birinci hakikat adımı atın. Size hakikat adımı attıracak insanların ikazlarını dikkate alın. Yandaşları yanınızdan uzaklaştırın.”

“Adınıza, gücünüze ve Fenerbahçe’ye yakışır biçimde büyük oynamaya başlayın. Fenerbahçeli Crespo, “Geleceğe bakıyoruz” dedi. Bak da, “Her yer karanlık”, ne görüyorsun? Fenerbahçe Lideri Ali Koç, “Aykut Kocaman”ı ben kovmadım” dedi. Aykut Hoca kendi kendine mi gitti?”