Son dakika haberi! Berke Özer’den çarpıcı sözler! Galatasaray ve transfer itirafı

bencede

New member
Fenerbahçe ile yeni kontrat imzalamayan genç eldiven Berke Özer suskunluğunu bozdu. Sarı-lacivertli ekipteki ayrılık sonucu hakkında konuşan Berke Özer, Galatasaray derbisinde yaşadıklarını anlattı. A Spor’a konuk olan Berke Özer, transfer süreci hakkında da çarpıcı tabirler kullandı.

“BİR DUŞUN GERÇEKLEŞMESİYDİ”

Fenerbahçe’ye transfer olduğu periyotla ilgili konuşan Berke Özer, “Fenerbahçe’ye transfer olmak benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Hayalini kurduğum, idol olarak gördüğüm beşerlerle birebir formayı terletmek. hayatımın en özel anlarından bir tanesiydi imza günüm. sonrasındasında 2 sene Belçika’da kiralık olarak oynadım. Hem kendimi kanıtlama bahtım oldum, tıpkı vakitte deneyim kazandım. Akabinde Fenerbahçe’ye döndüm” dedi.

“HAYATIMIN EN ÖZEL ŞEYİYDİ”

Sarı-lacivertli ekipte forma giymenin sıkıntı olduğunu belirten genç eldiven, “Fenerbahçe’de her vakit güçlü bir müddetç. Baskı, büyük topluluklarda bunlar olabiliyor. Çocukluktan beri hayalini kurduğum formayı giymek, hayli özel maçlarda oynamak, kaptanlığını yapmak benim için hayatımın en özel şeyiydi” açıklamasını yaptı.

“TEK YAPMAMIZ GEREKEN UYGUN OYUNCULARA GÜVENMEK”

Türk kalecilerin yetenekli olduğunun altını çizen Berke Özer, “Türk kulüplerinde şu an kaleci bolluğu var. Türk kaleci olarak bolluk var. Bunun da açık niçini oynama fırsatı bulmaları. Oynadıkça da görüyoruz, her gün öteki ekipten öbür oyuncular çıkıyor. İnşallah bu oyunculara güvenmeye devam ediyoruz. Sahiden kulüplerin de gereksinimi var. Bu genç oyuncular yardımıyla 15-20 milyon euroluk satışlar gerçekleştiriyor. Bence tek yapmamız gereken yeterli olan oyunculara güvenmek” diye konuştu.

Yabancı sonunun Türk kalecileri olumlu istikamette etkilediğini belirten Berke Özer, “Yabancı hududunun kalecilere bir artısı oldu. Hiç kimse onu kalede kullanmak istemiyor. Türk kaleciler tercih ediliyor genelde. Tercih edilince de aldığımız performans ve oyuncuların satılması ekonomik manada da fazlaca büyük kar ediyor kulüpler. Umarım bu biçimde devam eder” tabirlerini kullandı.

“BENİ ÇOK MEMNUN EDEN ANILAR VAR”

Fenerbahçe’de forma talihi bulduğu periyodu anlatan Berke Özer, “Daha evvel 2 senede Belçika’da oynayıp geldim, hazır olarak oradaydım. Altay’ın bahtsız bir sakatlığı oldu. hem de hoca değişimi, berbat giden performansımız oldu. Futbolun ortasında bunlar var. Geriye dönüp baktığımda hatırlayacağım şahane bir derbi, oynadığım Avrupa maçları. Beni epey memnun eden anılar da var” dedi.

“İNANILMAZ BİR MAÇ OLDU”

Galatasaray derbisinde yaşadıklarını anlatan genç eldiven, “Benim için hayli duygusal bir maçtı Galatasaray derbisi. 1 haftadır meskende hasta yatıyordum, hiç idmana çıkamadım. ondan sonrasında derbiye çıktım fakat inanılmaz bir maç oldu hem benim birebir vakitte ekip için. İnanılmaz hoş bir şeydi, hayal üzere bir şeydi benim için” diye konuştu.

“KENDİMİ GELİŞTİRME ZAMANI”

Fenerbahçe Lideri Ali Koç’la ortalarındaki ilgiyi anlatan Berke Özer, “Her genç oyuncu için en kıymetli şey oynamak, kendisini geliştirmek, forma talihi bulabilmek. Bu süreçte liderimizin epey büyük takviyesi oldu. Geldiğimden, ayrıldığım güne kadar, hala daha dayanaklarını daima hissettim. Liderden çok, baba-oğul, ağabey-kardeş üzereydik. Bu süreçte de onunla konuştuk, kendisinin de dediği üzere iki taraf için de en güzel olacak sonucu verdik. Artık de oynayıp, kendimi geliştirme zamanı” açıklamasını yaptı.

“BİR PROJE OLSUN İSTİYORUZ”

Berke Özer transfer sürecine dair de konuştu. Genç eldiven mevzuya dair, “Kolay bir karar değildi. Hem menajerim birebir vakitte ailemle bu biçimde bir karar aldım. İnşallah yurt haricinde o kültürü alıp, en yeterli biçimde kulübümüzü ve ülkemizi temsil etmek istiyorum. Türkiye’den de görüştüğümüz var fakat asıl amacımız daima yurt dışıydı. Fakat mutlaka yurt dışı diyemem. Bir proje olsun istiyoruz. Güç bir karar vererek Fenerbahçe’den ayrıldık, bunun sonucunda en hakikat sonucu vermek istiyoruz” dedi.