Son dakika haberi! Beşiktaş’tan Burak Yılmaz bombası…

bencede

New member
Bu dönem yer aldığı 3 kulvarda da hamle sınırındaki bitiricilik sorunu sebebiyle erkenden havlu atan Siyah-Beyazlılar, yeni periyodun takımını kurmak için çalışmalara başladı. Bu doğrultuda dönem sonunda İngiltere Premier Lig grubu Chelsea’ye geri gönderilecek Michy Batshuayi’nin yerini doldurmak için çalışmalarda bulunan Kara Kartal’ın gündemine sürpriz bir ismin geldiği ortaya çıktı. 2006-08 dönemlerinin akabinde 2018-20 içinde da Beşiktaş forması giyen akabinde 2 yıl evvel Fransa Lig 1 gruplarından Lille’in yolunu tutan Burak Yılmaz, Siyah-Beyazlılar’ın radarına girdi.

Masal üzere veda…

Lille’i geçen dönem Fransa Lig 1 şampiyonluğuna ulaştıran temel etkenler içinde yer alan Burak Yılmaz, bu periyot bitecek kontratının akabinde Muhteşem Lig’e dönmeyi planlıyor. Meslek finalini Türkiye’de yapmak isteyen Burak’ın tercihi Beşiktaş… Kongre üyelik kartını şahsen lider Ahmet Parıltı Çebi’den alan 36 yaşındaki futbolcunun, atacağı gollerle yeni dönemde Kara Kartal’ı şampiyonluğa taşıyıp futbol mesleğine masal üzere bir veda etmeyi planladığı tabir edildi. Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’nin de bu talebe olumlu baktığı kaydedildi.

‘200 golü geçmesini isterim’

A Ulusal Ekip mesleğine Portekiz karşısında kaçırdığı penaltı daha sonrasında nokta koyan Burak Yılmaz, bu dönem Lille formasıyla 34 maçta 7 gol ve 4 asistle oynadı. Deneyimli golcünün babası Fikret Yılmaz, oğluyla ilgili olarak birkaç ay evvel yaptığı açıklamada, “Biz Adanalıyız. Burak, Avrupa’da devam edip teknik yöneticilik lisansı da alabilir, öbür taraftan buraya da gelebilir. Ben burada 200 golü geçmesini istiyorum. Kendisine layık bir kadroda oynayıp, 200 golü geçip, futbola veda etmesini istiyorum” sözlerini kullanmıştı.

Burak Yılmaz, Lille formasıyla bu dönem 34 maça çıkıp 11 gole katkı yaptı. Deneyimli golcü, geçen hafta A Ulusal Kadro’yu bırakma sonucu aldı.

Orhan Yıldırım