Son Rus hava saldırıları dalgasından sonra Lviv sakini ‘Ev titriyordu’ diyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
15 Kasım’da Ukrayna genelindeki büyük Rus hava saldırıları dalgası hem kritik enerji altyapısını hem de yerleşim bölgelerini vurdu.

Lviv vilayetindeki yerel vali, ilin yaklaşık %95’inde elektrik kesintisi olmasına rağmen, kapasite sınırlamaları nedeniyle tüketicilerin yalnızca %30’unun aynı anda elektrik kullanabildiğini söylüyor.

İlk patlama barınaktayken oldu, çocuklarımı tuttum. İkinci patlama çok güçlüydü.

Ludmıla
Lviv sakini

Ludmyia, Lviv’de yaşıyor ve patlamaların şiddetli olduğunu söyledi.

Her iki patlamayı da duyduk” dedi. “İlk patlama barınaktayken oldu, çocuklarımı tuttum. İkinci patlama çok şiddetliydi. Ev sallanıyordu. Patlamaları duyabildiğimiz için arka bahçemizde olmasından endişelendim.”

Başkent Kiev’de düzenlenen bombalı saldırıda en az bir kişi hayatını kaybederken, binlerce evin elektriği kesildi.

Ukrayna’nın askeri ilerlemesi yavaşlıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’yı zorla almayı başaramayınca dondurarak boyun eğdirmeye çalışmakla suçlanıyor.

Ancak kış yaklaşırken Ukrayna’nın askeri ilerlemesi yavaşlıyor. Genelkurmay Başkanı ABD’li General Mark Milley, Ukrayna’nın Rusya’yı tamamen saf dışı bırakma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

General Milley, “Rusların Kırım olarak tanımladıkları veya iddia ettikleri Kırım’ı da içerecek şekilde Ukrayna’nın tamamından kovulması olarak tanımlanan bir Ukrayna askeri zaferi olasılığı, askeri olarak yakın zamanda olma olasılığı yüksek değil” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 15 Kasım’daki hava saldırıları sırasında kullandığı sözde Kamakazee insansız hava araçlarının görüntülerini yayınladı.

Rusya, yalnızca enerji veya askeri altyapıyı hedef aldığını söylüyor.