Szalai’nin golünde faul var mı? Deniz Çoban, Kasımpaşa – Fenerbahçe maçını yorumladı

bencede

New member
İmaj: beIN Sports

Fanatik Gazetesi muharriri ve eski hakem Deniz Çoban, Kasımpaşa – Fenerbahçe maçındaki tartışmalı konumları Üstün Lig ‘in yayıncı kuruluşu beIN Sports ekranlarında kıymetlendirdi.

Manzara: beIN Sports

Deniz Çoban’ın Kasımpaşa – Fenerbahçe maçı değerlendirmesi şöyle:

”hiç bir biçimde durumun kart olmadığını düşünüyorum. MHK, düdüğün geciktirilmesi tarafında bir talimat verdi ve bu tıp konumlarda avantajlardan dönmeleri istedi hakemlerin lakin bence avantaj mantığına ters. Oyuncu, epey rahat bir biçimde topu almış ve avantajını elde etmiş. Hakem de avantaj işaretini yapmış.”

”Düzgün kullanamış topu, ayağından aşmış. Burada avantajdan dönülmesi küresel oyun kurallarına bakılırsa bence yanlış ama MHK dönebilecekleri tarafında talimat verdi. O yüzden Mete Kalkavan’ı eleştiremiyorum.”

”Elle oynama olmadığını düşünüyorum. Top dayanak eline geliyor ancak hakem çaldı.

”Faul var konumda. Biraz sonları da zorlamış. Uyarıyı, sarı kartı kabul ederdim fakat faul çalmadı. Yanlış karar.”

”Düşmesine karşın, istikrarsız bulunmasına karşın beyazlı oyuncu topu fazlaca pak alıyor. Devam sonucu yanlışsız. Buna faul demiş olsak penaltı da diyeceğiz. Pak bir müdahale.”

”Oyuncunun düşüşü rahat bıraktı üzere bir algısı vardı bende öbür açılardan izlediğim vakit. Oyuncu, sağ adımını atarken beyazlı takıyor. Benim açımdan bu bir faul. Bariz gol talihi olmaz, kademesinde bir arkadaşı var. Bence yanlış karar. Faul ve sarı kart verilmeliydi.”

”Bu maçta hayli tartışmalı durum oldu lakin tahminen de en epeyce izlediğim, karar vermeye uğraş ettiğim konum buydu. Birkaç açıdan bakınca Hajradinovic’in çok güzel niyetle kolunu rakibin üzerinden aşırıp geçmeyi düşündüğünü, geçerken de denetimsiz davranıp kolunun rakibinin yüzüne geldiğini düşünüyorum. O yüzden harekete en son nihai sonucun sarı kart olduğunu düşünüyorum.”

”Diğer açıdan bakınca da sanki şuurlu bir atılım yapıyor mu? diye de düşünmüyor değilim. Ben sarı kart gerekir lakin şayet Hajradinovic’in güzel niyetli olmayıp da bu eli bilerek oraya vurduğunu düşünüyorsak kırmızı kart derdim fakat ben arka niyetli olduğunu düşünmüyorum. Kolunu atarken denetimsiz davranıyor. Sarı Kart gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

”Ayağını önüne koyuyor. Faul kâfi. Kart gerekmez.”

”Sarı kart sonucunın hakikat olduğunu düşünüyorum.”

”Bence Kasımpaşalı oyuncu kolunu biraz gereğinden çok geriye gdolayıyor. Evet Serdar Yüce’nin yüzüne geliyor fakat yüzünü etkileyecek, futbol oyunundaki temasların haricinde bir temastan fazlası değil. Yalnızca temas ediyor. Etkileyecek bir temas yok. Devam etmesi yanlışsız karar.”

”Beyazlı oyuncunun rakibine gerçek bir atılımının olmadığını düşünüyorum ben. Lacivertli oyuncu kayınca istemeden ayağına basıyor. Aslında sonuçları da daha önemli olabilirdi, önemli acı da çekti lacivertli oyuncu lakin bu bir kaza. Ben burada bir ihlal olduğunu ya da kart gerektiğini düşünmüyorum.”

”Oyuncu topa vurmak için ayağını savuruyor, başkası de yükseliyor. daha sonradan bir temas var. O temas mı düşüyor, kendi mi bırakıyor? Çok karar veremedim. Hakemin sonucuna hürmet duyuyorum.

”Bir çarpışma var hakikat. Serdar Aziz rakibini kolluyor ve sol kolunu rakibin koluna yanlışsız savuruyor. Beyazlı oyuncu, Serdar’ın o atağı daha sonra gidip Altay’a çarpıyor. Evet, hakem açısından çözülmesi güç bir durum.”

”Evet, yorum gerektiren ve VAR’ın müdahil olmayacağı bir konum fakat buradan baktığımız vakit Serdar’ın uygun niyetli olmadığını, rakibini kolladığını, bilerek elini geriye yanlışsız savurduğunu düşünüyorum. Penaltı sonucu verilmesinin daha yanlışsız olduğunu düşünüyorum.”

”Arkadan yapılmış bir atak olarak kıymetlendiriyor. Dikkatli izlerken net bir temas bulamadım lakin ayağını savuruyor, alanına giriyor arttan gelip. Dikkatsiz bir müdahalesi var fakat sarı kart göstermese daha yeterli olurdu.”

”Fenerbahçe’nin 2. golünde iki tane yorum yapacağım. “İtiyor, golün iptal edilmesi lazım”. 2. yorumum, “Valencia, rakibine elini koyuyor. Kasımpaşalı oyuncu, vakit içindemasını ayarlayamayınca kendini yere bırakıyor. Faul yok” diyorum. 2 yorumum da dayanak bulur mu?”

”Demek ki bu oturup yorum yapılacak bir durum. Ne kadar itti, hangi şiddetle itti? Bu yorumu yapacak olan kim, alandaki hakem. Bunu çözecek olan VAR’daki hakem değil. Herkes görüntü hakem diyor. Bir yorum gerekirse alandaki hakem yapar, VAR değil.”

”Net bir biçimde VAR bu durumun haricinde. Tek elle bu şekil itmelere VAR karışmıyor. Şahsi fikrim, Valencia rakibini bozuyor. Bana kalsa faul niçiniyle gol iptal edilse daha gerçek olurdu. Ancak bana kalsa VAR buna karışamaz.”

Deniz Çoban’ın Kasımpaşa – Fenerbahçe maçı değerlendirmesi şöyle:

”hiç bir biçimde durumun kart olmadığını düşünüyorum. MHK, düdüğün geciktirilmesi tarafında bir talimat verdi ve bu cins durumlarda avantajlardan dönmeleri istedi hakemlerin lakin bence avantaj mantığına alışılmamış. Oyuncu, hayli rahat bir biçimde topu almış ve avantajını elde etmiş. Hakem de avantaj işaretini yapmış.”

”Düzgün kullanamış topu, ayağından aşmış. Burada avantajdan dönülmesi küresel oyun kurallarına nazaran bence yanlış ama MHK dönebilecekleri tarafında talimat verdi. O yüzden Mete Kalkavan’ı eleştiremiyorum.”

”Elle oynama olmadığını düşünüyorum. Top dayanak eline geliyor lakin hakem çaldı.

”Faul var konumda. Biraz sonları da zorlamış. Uyarıyı, sarı kartı kabul ederdim ancak faul çalmadı. Yanlış karar.”

”Düşmesine karşın, istikrarsız bulunmasına karşın beyazlı oyuncu topu hayli pak alıyor. Devam sonucu gerçek. Buna faul demiş olsak penaltı da diyeceğiz. Pak bir müdahale.”

”Oyuncunun düşüşü rahat bıraktı üzere bir algısı vardı bende başka açılardan izlediğim vakit. Oyuncu, sağ adımını atarken beyazlı takıyor. Benim açımdan bu bir faul. Bariz gol bahtı olmaz, kademesinde bir arkadaşı var. Bence yanlış karar. Faul ve sarı kart verilmeliydi.”

”Bu maçta hayli tartışmalı konum oldu lakin tahminen de en çok izlediğim, karar vermeye uğraş ettiğim konum buydu. Birkaç açıdan bakınca Hajradinovic’in çok düzgün niyetle kolunu rakibin üzerinden aşırıp geçmeyi düşündüğünü, geçerken de denetimsiz davranıp kolunun rakibinin yüzüne geldiğini düşünüyorum. O yüzden harekete en son en son sonucun sarı kart olduğunu düşünüyorum.”

”Diğer açıdan bakınca da sanki şuurlu bir atak yapıyor mu? diye de düşünmüyor değilim. Ben sarı kart gerekir lakin şayet Hajradinovic’in uygun niyetli olmayıp da bu eli bilerek oraya vurduğunu düşünüyorsak kırmızı kart derdim lakin ben arka niyetli olduğunu düşünmüyorum. Kolunu atarken denetimsiz davranıyor. Sarı Kart gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

”Ayağını önüne koyuyor. Faul kâfi. Kart gerekmez.”

”Sarı kart sonucunın hakikat olduğunu düşünüyorum.”

”Bence Kasımpaşalı oyuncu kolunu biraz gereğinden çok geriye gdolayıyor. Evet Serdar Yüce’nin yüzüne geliyor lakin yüzünü etkileyecek, futbol oyunundaki temasların haricinde bir temastan fazlası değil. Yalnızca temas ediyor. Etkileyecek bir temas yok. Devam etmesi hakikat karar.”

”Beyazlı oyuncunun rakibine gerçek bir atılımının olmadığını düşünüyorum ben. Lacivertli oyuncu kayınca istemeden ayağına basıyor. Aslında sonuçları da daha önemli olabilirdi, önemli acı da çekti lacivertli oyuncu ancak bu bir kaza. Ben burada bir ihlal olduğunu ya da kart gerektiğini düşünmüyorum.”

”Oyuncu topa vurmak için ayağını savuruyor, başkası de yükseliyor. daha sonradan bir temas var. O temas mı düşüyor, kendi mi bırakıyor? Çok karar veremedim. Hakemin sonucuna hürmet duyuyorum.

”Bir çarpışma var gerçek. Serdar Aziz rakibini kolluyor ve sol kolunu rakibin koluna gerçek savuruyor. Beyazlı oyuncu, Serdar’ın o atağı daha sonra gidip Altay’a çarpıyor. Evet, hakem açısından çözülmesi sıkıntı bir konum.”

”Evet, yorum gerektiren ve VAR’ın müdahil olmayacağı bir durum fakat buradan baktığımız vakit Serdar’ın güzel niyetli olmadığını, rakibini kolladığını, bilerek elini geriye hakikat savurduğunu düşünüyorum. Penaltı sonucu verilmesinin daha gerçek olduğunu düşünüyorum.”

”Arkadan yapılmış bir atak olarak pahalandırıyor. Dikkatli izlerken net bir temas bulamadım lakin ayağını savuruyor, alanına giriyor geriden gelip. Dikkatsiz bir müdahalesi var fakat sarı kart göstermese daha güzel olurdu.”

”Fenerbahçe’nin 2. golünde iki tane yorum yapacağım. “İtiyor, golün iptal edilmesi lazım”. 2. yorumum, “Valencia, rakibine elini koyuyor. Kasımpaşalı oyuncu, vakit içindemasını ayarlayamayınca kendini yere bırakıyor. Faul yok” diyorum. 2 yorumum da dayanak bulur mu?”

”Demek ki bu oturup yorum yapılacak bir konum. Ne kadar itti, hangi şiddetle itti? Bu yorumu yapacak olan kim, alandaki hakem. Bunu çözecek olan VAR’daki hakem değil. Herkes görüntü hakem diyor. Bir yorum gerekirse alandaki hakem yapar, VAR değil.”

”Net bir biçimde VAR bu durumun haricinde. Tek elle bu şekil itmelere VAR karışmıyor. Şahsi fikrim, Valencia rakibini bozuyor. Bana kalsa faul niçiniyle gol iptal edilse daha gerçek olurdu. Lakin bana kalsa VAR buna karışamaz.”