Taylan Antalyalı: 3 puan bizim için fazlaca kıymetliydi

bencede

New member
Spor Toto Harika Lig Ahmet Çalık Dönemi’nin 29’uncu haftasında Galatasaray , alanında Beşiktaş ‘ı 2-1 mağlup etti. Uğraşın akabinde Galatasaray forması giyen Taylan Antalyalı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Müsabakayı kıymetlendiren Antalyalı, kıymetli bir 3 puan aldıklarını tabir ederek, “Derbiyi kazandığımız için bugün epey memnunuz. Şiddetli bir Avrupa maçından geldik buraya. Yorgunluğu bilhassa birinci yarı hissettirmediğimizi düşünüyorum. Birinci yarı âlâ bir oyunla skoru da aldık. Sonuçta 3 puan bizim için epey kıymetliydi. Memnunuz. Artık Barcelona ile epey kıymetli bir maçımız var. Bu maçta taraftarımıza fazlaca muhtaçlığımız var. İçeride inanılmaz bir atmosfer olacağından eminim. Bugünden itibaren o maça hazırlanacağız. Umarım bu şiddetli maçı en düzgün biçimde geçiririz” diye konuştu.

Maç temposu manada her geçen gün kendisini geliştirdiğini belirten Antalyalı, “Ben eksiklerimi daima tahlil eden birisiyim. Onun üzerine çalışıyorum. Son 2 maçtır hem benim hem kadro için pek âlâ gidiyor. Umarım hem kendi adıma tıpkı vakitte grup ismine bu çıkış devam eder” tabirlerini kullandı.

“ÇOĞU KİŞİ BİZİM İSPANYA’DAN BU TÜRLÜ BİR SONUÇLA DÖNECEĞİMİZİ DÜŞÜNMEMİŞTİ”

Barcelona deplasmanı dönüşü derbi maça güzel bir biçimde hazırlandıklarını belirten Taylan Antalyalı şunları söylemiş oldu: “Aslında birden fazla kişi bizim İspanya’dan bu biçimde bir sonuçla döneceğimizi düşünmemişti. O maça epeyce güzel hazırlandık. O denli bir maçtan daha sonra derbiye hazırlanmak, natürel kolay değil. Biz, Türkiye’nin en büyük kulübüyüz. Bu maçları kazanmamız gerekiyor. Ekip olarak hayli düzgün motive olduk ve bunu da alana yansıttığımızı düşünüyorum.”

“TESLİM OLMAYA GİTMEMİŞTİK”

Barcelona deplasmanında oynanan oyun ve alınan skor ilgili de açıklamalarda bulunan ulusal oyuncu, “Biz oraya giderken de hayalimiz vardı. Biz oraya teslim olmaya gitmemiştik. Bunu alanda da gösterdiğimizi düşünüyorum. O deplasmanda oynanabilecek en yeterli oyunu oynadık. Olağan ki umutluyuz, ne olursa olsun rakibimize hürmetimiz da var. Oradaki güzel oyun ve sonuç ne bizi ne de taraftarımızı aldatmasın. Tıpkı biçimde tıpkı özveriyle inşallah burada da istediğimizi alırız” formunda konuştu.

“GALATASARAY’DA OYNUYORSANIZ HER VAKİT ŞAMPİYONLUĞA OYNARSINIZ”

Ekip olarak bu dönem ligde beklentileri karşılayamadıklarını belirten Antalyalı, “Galatasaray’da oynuyorsanız her vakit şampiyonluğa oynarsınız. Bu dönem, bu açıdan istediğimiz üzere gitmedi. Taraftarın beklentisi çok yüksek. Bizim de beklentimiz yüksekti. Ligde istediğimiz üzere gitmedi. Avrupa kültürüne alışık bir kulüp olduğumuz için orada epey farklı bir motivasyon var. Orada şu anda işler yeterli gidiyor. Dönemin geri kalanını en güzel biçimde bitirmek istiyoruz” dedi.

Serhan TÜRK / İSTANBUL, (DHA)