Teddy Riner Geri Dönüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Macaristan’daki Judo Grand Slam’in son gününde Teddy Riner en iyi formda geri dönüyor.

3. Gün, Macaristan eski Cumhurbaşkanı Pal Schmitt’in Uluslararası Judo Federasyonu elçisi olarak atanmasıyla başladı.

İlk icraatı olarak Avrupa Judo Birliği Başkanı Dr. László Toth’u Uluslararası Fair Play Komitesi ömür boyu ödülüne layık gördü.

Judo, genç Japon yıldız Murao Sanshiro’nun hızlı ve acımasız Judo’yu sergilemesiyle doruk noktasına ulaştı. İtalyan Christian Parlati, Murao’nun altın arayışını durduramadı.

Madalyaları vermek için CNN Reklam Satış Başkan Yardımcısı Corinna Keller hazır bulundu.

-78 kg’lık yeni ağırlık kategorisinde mücadele eden İtalyan Alice Bellandi, hem Olimpiyat Şampiyonu’nu hem de İsrail’in Dünya 3 Numaralı Inbar Lanir’ini mağlup ederek dalga geçiyor.

Başta gergindim ama sonra kaybedecek bir şeyim yoktu. Sadece dövüşmek, judo yapmak, kendime güvenmek, işimi düşünmek zorundaydım – ve işe yarıyor.

Alice Bellandi
Altın madalyalı

Madalyalarını IJF EC Üyesi ve Kodokan Başkanı Haruki Uemura tarafından verildi.

-100kg kategorisinde, Japon Kentaro Iida tüm gün formdaydı ve Dünya Şampiyonu Nikoloz Sherazadishvili’yi mükemmel bir şekilde geride bıraktı.

Final, Uchi-mata’nın Veteran Varlam Liparteliani’ye karşı savaşıydı, ancak Japonlar belirleyici bir Waza-ari puanı ile onu geride bıraktılar.

Madalyasını ANOCA Başkanı Mustafa Berraf’tan aldı.

+78 kiloda, Japon Wakaba Tomita ön elemeleri geçti. Finalde, tüm zamanların en madalyalı Judokalarından biri olan Kübalı Idalys Ortiz’i yendi.

Madalyalar IJF Başkan Yardımcısı Carlos Zegarra tarafından verildi.

Teddy Riner’ın dönüşü

+100kg kategorisinde Judo’nun gerçek Süperstarı Teddy Riner’ın dönüşü oldu.

Bireysel olarak 10 kez Dünya Şampiyonu, 2 kez Olimpiyat Şampiyonu ve 4 kez Olimpiyat Madalyası sahibi olan – aynı zamanda şu anki Karma Takım Olimpiyat Şampiyonu – üçüncü Olimpiyat Altınını bireylerde almak için ilk adımlarını attı.

Bu, olimpiyat oyunlarından 1 yıl sonra bugün geri dönüşüm. Kariyerimde uzun yıllar geçirdikten sonra bir Grand Slam için geri dönmek zor. Benim için harika bir gün. Artık uluslararası sahnedeki seviyemi biliyorum.

oyuncak ayı
Altın madalyalı

Paris’e giden uzun bir yol, ancak Riner açıkça tahtını geri almak istiyor.

Madalyalar, IJF Genel Saymanı Naser Al Tamimi tarafından verildi.

Budapeşte’deki son gün Macar takımı için daha fazla başarı ile sona erdi. İlk madalyasını bir grand slam’de evine götüren genç Zsombor Veg tarafından taçlandırıldı!

Macaristan’da başka bir büyük turnuvaya ilham verici bir son.